Skip to content

Март 2007

Христо Илиев

 RockBox на Sansa

   от Христо Илиев


Снощи точно преди да си легна видях, че RockBox официално вече поддържа Sandisk Sansa e200 серията :) Аз, като собственик на Sansa e260, веднага се зачетох какво трябва да направя, за да го пробвам, и пак си легнах по малките часове :) . За тези, които не знаят RockBox е независим open source проект за създаване на софтуер за различни портативни плеъри. Поддържа модели на Archos, iRiver, iPod … , а от този месец и Sansa.

 

Алекс Станев

 Вътрешно

   от Алекс Станев


Петъка ми възложиха една рутинна, но необичайна за компанията ми задача – да инсталирам вътрешен форум. “Но от тези, с тредовете. Знаеш ли какво е ‘thread’?”

Хм, при нас е весело, както се пееше в един популярен шлагер.

От доста време се боря за такава комуникация – все пак имаме 3 сгради в София и още 27 клона из България. Друг е въпроса, че исках висшето ръководство да  узрее за една такава стъпка – нека първо решат какво искат да споделят, а тогава да им връчим мегафона.

Все пак, веднага ми дойде да бухна Joomla и да натреса към нея колкото допълнения ми дойдат на идея. Сега обаче, си мисля за едно просто уики с форум.

 

WhAT Association

 Домашно

   от WhAT Association


Новият брой на списание А+U заслужава да бъде споменaт. Този месец темата е „Домовете на архитектите”. Няколко неща ми направиха впечатление:

 

WhAT Association

 ЗА Природата

   от WhAT Association


Поредната навременна статия в Капитал. На 9 март в Държавен вестник правителството публикува списък с отложените зони по “Натура 2000”. Те са 42. С 5 повече, отколкото бяха официално съобщени лично от премиера Станишев на 15 февруари. Всички знаем къде са – по Черноморието, в планините... Защото когато отдавна се говори за едно и също нещо, то става досадно и изтъркано. А безобразията продължават.

 

Ясен Праматаров

 Run to the hills, Надежда, София

   от Ясен Праматаров


Не е новина, знае се от известно време - Iron Maiden ще свирят наживо в София. За първи път, като не броим идването им с Blaze Bayley, на което не отидох и идването им в новия златен състав, с Adrian Smith, Dave Murray и Janick Gers… на което пак не отидох, просто защото те не дойдоха. А като се сетя, че точно бях събрал парички и точно щях да ходя да си взимам билет, когато баща ми ме събуди с “тези твоите музиканти нещо се били пребили и май няма да свирят”. Не беше точно с тези думи, но пък на мен какви неща ми минаха през сънената глава…

Не зная дали ще отида на стадион “Локомотив”. Една причина може да са парите - докато се навия ще останат от по-скъпите билети само, а като нямам постоянна работа и разчитам на проекти на парче ще е трудно. Особено в близките месеци.