Skip to content

Май 2007

ros3n

може да има и по- подходящи заглавия, ама на мен тва ми се струва добро.става въпрос за седянката на, на която си отправиха срамежливи задявки, Бил Гейтс и Стив Джобс.
“дискусията започна когато журналистката Кара Суишър зададе въпрос към двамата “кой е най- големият принос на другия?”, на което Джобс отговаря:”Бил създаде първата софтуерна компания в индустрията.бизнес модела заработи много добре.Бил се беше специализирал много тясно в софтуера по време когато останалите нямаха ни най- малка представа от кой храст ще изскочи заека”
Гейтс, от своя страна, доналя лимонада на Джобс, възхищавайки се от идеята му за докарване на компютъра до обикновения човек и на силния му залог на Маk след първоначалния провал на модела Лиса.

 

WhAT Association

 Един друг Шумахер

   от WhAT Association


В понеделник (28 май) Патрик Шумахер, съдружник в Zaha Hadid Architects, изнесе лекция в София. Това е второто посещение на световен архитект от подобна величина за последната година, след като през юни японецът Рюе Нишизава гостува на Червената къща.

Дотук добре. След като Шумахер се принуди да рестартира компютъра си, всички видяхме, че предишната му лекция за 2007 г. е била пред студенти в Massachusetts Institute of Technology.

 

photoristic

 Сутерен

   от photoristic


центърът Р Р…Р В° София... Р±РёРІС?Р В° печатница, настояща галерия... странен контраст Р С?ежду старото Р С‘ новотоthe center of Sofia... ex-print shop, currently a gallery... strange contrast between the old and the new

 

ros3n

 параграф 22

   от ros3n


понякога колкото и да се опитваш е трудно да спазваш закона.точно такъв е случаят на Пако Ривиере, който почти две години се опитва да върне оперативната система идваща със закупеният от него нов компютър.
На 28 юни 2005г. Пако посещава магазин от веригата pc city в бадалона /каталуня, стоичков/, с намерението да си купи лаптоп с каквато и да е линукс дистрибуция, обаче се оказва, че няма нищо в наличност.пита за някоя конфигурация идваща без инсталирана операционна система и такава няма, всички компютри идват с предварително инсталирана една или друга версия на уиндоус.като няма накъде Пако бърка в джоба за един самсунг.

 

Къщата на Грибоедов

 Агнешко бутче

   от Къщата на Грибоедовпо двадесет и четвъртомайски :P

Продукти:

 • агнешко бутче

 • чаша сухо бяло вино

 • сол

 • прясно смлян черен пипер

 • червен пипер

 • краве масло

 • картофи за гарнитура

Приготовление

 

Creative Commons Bulgaria

 Copyright for ever? Never.

   от Creative Commons Bulgaria


The New York Times published an op-ed yesterday. You can read it here.

And below is my response to this op-ed.

 

Creative Commons Bulgaria

Средствата са нужни за организирането на тазгодишната конференция на КК юрисдикциите по света - за да се направи възможно присъствието на КК проектите от всички континенти.

 

WhAT Association

 Работа насам, работа натам

   от WhAT Association


Oказа се, че от 1-ви май има български сайт за търсене на работа за дизайнери, програмисти, рекламисти и... архитекти. Това, което го отличава от другите сайтове за работа, е че, най-общо казано, е от хора в бранша за хора в бранша. RIZN (едно от добрите български уеб дизайн студия) твърдят, че са го направили за себе си — за да намират по-лесно хора, когато им потрябват, и са решили да го споделят с всички.

 

Къщата на Грибоедов

 Пролетен кебап по Георгьовден

   от Къщата на ГрибоедовВ конкретния случай точни мерки няма да давам. Оставям на въображението ви ;)

Продукти:

 • шилешко (агнешко) месо

 • зеления (пресен лук, пресен чесън, гюзум (известен из провинцията (т.е. извън Варна :P ) още и като джоджен), лющян, листа целина, магданоз)

 • млян черен пипер

 • краве масло

 • сол на вкус

 • лозови (лападени) листи

Приготовление: