Skip to content

Юни 2007

gotha

 WebTech 2007

   от gotha


Вече е почти сигурно, че ще ходи на WebTech във Варна, ще се гледа футбол, ще се посреща слънчо на 1 юли и ще се пие много бира :) Ще бъде нечовешко. Относно WebTech малко ме притеснява това, че е в 2 зали и не знам дали ще мога да гледам по-интересните лекций, но като пристигнем ще видим какво е положение. Всички, които са в тази посока около 29-30 да се обадят да заформим една "дегустация" :)

 

WhAT Association

 Новото ретро

   от WhAT Association


Вчера в денонощния супермаркет в моя квартал видях нещо любопитно. Разминах се край един от щандовете с момче и момиче, явно момчето се чудеше как ще носи някакви покупки, а момичето му каза:
“С мрежичка! Аз имам нова мрежичка, тъкмо ще й направя промоция”. Вероятно под “промоция” имаше предвид, че ще я пробва за пръв път. “Какви симпатични последователи на gorichka, си помислих аз и отминах.

След малко мярнах момчето и момичето на опашката на касата. Когато дойде редът им, момичето отказа на продавачката найлоновия плик, извади от чантата си плетената черна мрежичка, събрана на топка, разгъна я, вкара вътре покупките и я връчи на момчето. Мрежичката беше точно като от едно време (но не от онези найлоновите). Момчето пое мрежата весело и излязоха. Засрамих се от нездравото си любопитство и си платих сметката.

 

Драгомир Николов

 Ride the lightning over LAN.

   от Драгомир Николов


Накратко щетите: един Linksys WRT54G вече е switch, дънна платkа Gigabyte GA-8IPE1000 плюс всичко което е на PCI и AGP по нея(RAM и CPU още не съм ги тествал,) и едно старо PC с P II 300 Mhz, 256 MB RAM, търкалящо дипломната ми работа с Asterisk. Оцеля само един VoIP телефон, и всичко това 30 дена преди защитата на дипломната работа. Случайно преди 3 дена S.M.A.R.T на харда с Linux-a деде, че диска си заминава което ме спасява донякъде със съвсем пресен backup. На печеливщите честито.

 

Къщата на Грибоедов

 Чудодейното лекарство от природата

   от Къщата на ГрибоедовЖълт кантарион

Това си има предистория…

Преди доста години, когато бях щастливо детенце в детска градина, майка ми си залепи крака на вратата на отворената гореща фурна. В резултат нещата вървяха от зле на по-зле, разбирайте го както искате. Колкото и зле да го разберете, ще сте прави. Беше стигнало до живо гниещо месо и повече описания няма да давам. Съвсем случайно една наша позната даде на маман едно шишенце, от ония за капки за нос, пълно с чудодейното лекарство.

Продукти:

  • Жълт кантарион, добре разцъфтял, колкото се може повече

 

Къщата на Грибоедов

 Мусака с тиквички

   от Къщата на ГрибоедовЛято е, свърши сезона на киселите зелета със свинско, време е за по-леки нещица. Предлагам ви мусака с тиквички, включително я препоръчвам за хора на нисковъглехидратна или безвъглехидратна диета, дето се чудят под каква форма вече да зобат месо.

Продукти:

  • 1 кг. хубава нетлъста кайма

  • 2 кг. тиквички

  • 1 глава стар лук

  • 3 скилитки чесън

  • 4 домата

  • чубрица, черен пипер, сол, индийско орехче, кимион (млян)

  • 2 яйца*

  • кофичка кисело мляко*

 Приготовление

 

Creative Commons Bulgaria

 Мюзик идол-но

   от Creative Commons Bulgaria


Снощи попаднах на някаква официална част на предаването music idol, в която Саня Армутлиева обявяваше наградата за победителката - договор с великата компания universal. Докато сбутвах Цветелин и му обяснявах, че това е гадината (Саня), на която торентите все й влизат под люспите и която много се напъва да насъсква отговорните другари от точка-точка-БОП да “предприемат мерки за борбата с пиратсвото”, Саня прочуствено започна да декламира в контекста на това, как се дава шанс и се подкрепя (цитирам по памет);
…”да си купуваме билети за тяхните концерти (б.а. на музикантите, които харесваме); да купуваме тяхната продукция; да сваляме клипове и музикални парчета от интернет ЛЕГАЛНО” - (тук разбира се, интонацията на говорещата достигна връхната си точка).

 

WhAT Association

 Искрено и лично

   от WhAT Association


Така изглеждаше кварталът, в който съм израстнала:
Кварталът преди

А така изглежда сега:
Кварталът, какъвто е сега
Kварталът, какъвто е сега

Знам, че това не е новост за никого. Чуха се гласове и за софийските градинки, и за морето, и за Банско... Но когато са засегнати детските ти спомени, боли повече.

 

Филип Георгиев

 Трябва ли ми linux?

   от Филип Георгиев


Често ми се налага да обяснявам напоследък дали на някой ще му е по-добре с linux вместо с win… та, ето и малко общи размишления on-line:

Ползвате ли специализиран софтуер? Най-вече за работа - CAD, audio/video обработка, счетоводство и т.н. В 90% от случаите тези програми нямат версия за linux, а емулирането е доста съмнително. Разбира се, не ви пречи да инсталирате две операционни системи на компютъра си (win & linux), но това не е удобно.