Skip to content

Октомври 2010

Владимир Петков

 Другата страна на магистралата

   от Владимир Петков


Снимка на магистрален мост, отдолу
Другото лице на магистралата е тихо, грозно и самотно.

 

Владимир Петков

 Дени…

   от Владимир Петков


Дени, която слуша внимателно по време на оперативка
Дени, която слуша внимателно по време на оперативка.

 

Интернет общество

 ITU Internet-related resolutions, accepted at Plenipotentiary 2010

   от Интернет общество


The ITU Plenipotentiary conference, which took place in Guadalajara, Mexico in October, accepted several resolutions, related to the Internet.
These are WGPL/8, Resolutions 101, 102, 130, 133. Here they are in one pdf file (219 Kb).

 

Христо Илиев

 Бойково и снега

   от Христо Илиев


Днес, най-нетрадиционно в събота, решихме да отидем за вечеря в Бойково. Софито и Жоро ми бяха на гости, а те много искаха и нямаше да стоят и за неделя. Тръгнахме нагоре и както се казва по новините: „снега ни изненада“. Всъщност в началото дори му се зарадвах като малко дете – все пак това беше първия сняг, който виждах за сезона. Нагоре обаче ставаше все повече и повече. На параклиса вече всичко беше покрито със сняг. За нещастие дори и пътя. На места си беше доста хлъзгаво. Добре че по-рано днес си сложих зимните гуми, но все още не съм сложил веригите в багажника. Все пак успяхме да се качим, но един приятел на Жоро от София, които също щяха да дойдат с нас се отказаха, защото бяха с летни гуми, и решиха веднага да потеглят към София. В крайна сметка успяхме да се качим и да се върнем безаварийно … и всичко е добре, щом завършва добре.

 

Йоана Петрова

 Баварско кисело зеле

   от Йоана ПетроваС тази рецепта ударих на камък няколко пъти. Ако си ял кисело зеле в Германия, би трябвало да си запомнил вкуса, аромата и цвета му. В три различни последователни рецепти за кисело зеле само на цвят го докарвах. Никак не се усещаше сладко-киселата жилка от така познатия вкус. Вече започвам да си мисля, че в ресторантите използват мариновано кисело зеле, като нашето си, което доoвкусяват в тигана. Но в нищо не мога да бъда сигурна.

 

Framespotting

 Biutiful – trailer

   от Framespotting


Едва ли има нужда да обясняваме кой е Alejandro González Iñárritu, защото дори и за тези, които не знаят, вероятно няма никакво значение.
„Мексиканския Камен Калев“, както вече го наричат в родината му, изкарва филми с отчайващо темпо. След около 4-годишно затишие и с надеждата качеството да възтържествува над количеството, представяме на вашето внимание първия (и по-интересен) трейлър на Biutiful.

Click here to view the embedded video.


Javier Bardem, казват, вече влязъл в историята с тази си роля.

 

Григор Гачев

 Собственост завинаги?

   от Григор Гачев


Представете си следния случай:
Писателят X създава новото си произведение. Понеже трябва да яде, продава правата върху него на корпорацията Y. Корпорацията честно и почтено му плаща достойно за труда му възнаграждение. Той има стимул да продължава да твори. Корпорацията е получила възможността да си върне парите и евентуално да направи печалби, и т.н. Пазарни отношения в най-добрата си форма. Нали?

 

Handful of Light

 А дали…

   от Handful of Light


01_fire_PICT4772


… любовта е вулкан? – с жадна паст, поглъщаща минутите заедно
Запален папирус – прах е, отдавна угаснало вчера
Има само сега, само Ти!
Затанцували с вятър искри

02_ice_04