Skip to content

November 2010

Асен Генов

 Нагли, по-нагли, ГЕРБ...

   от Асен Генов


"Щом пищят срещу ГЕРБ, значи нещата вървят добре!" — Подобен коментар често може да се прочете във форумите и под публикациите в електронните медии...Това обаче е доста примитивна логика, защото, изписвайки вежди, преодолявайки безспорно негативното наследство от управлението на тройната коалиция, двойната, която ни упрвалява в момента — ГЕРБ и АТАКА, вади очи, ограничавайки демокрацията, демотивирайки гражданите да гласуват и, в крайна сметка, намалявайки представителността в българската политика.Днес бе първата среща на Правната комисия, в която се разглеждат предложенията за промени на Изборния кодекс между първо и второ четене в пленарна зала.Очевидно и безспорно е, че ГЕРБ и АТАКА няма да приемат НИТО ЕДНО от направените предложения, без да го пречупят през конкретния си меркантилно-конюнктурен интерес.

 

Йоана Петрова

 За Форум Храна

   от Йоана Петрова


Миналата събота се проведе Форум Храна с 11 лектора, които изложиха своите възгледи за храната. Всички имаме пряка връзка с нея, но нека сега да ти покажа каква точно е тя, в преразказ на техните лекции.

 

Петър Добрев

Мое интервю с проф. дфн Добрин Добрев, литаратуровед, семиотик и културолог, областен координатор на партия ГЕРБ, Шумен. Интервюто е част от изследването на СУ "Митовете на прехода", за което писах.

 

Йордан Радунчев

 Вторник, 30 Ноември 2010

   от Йордан Радунчев


"В закачки и игри - времето лети!" както е казал Класикът. Годината си мина, а сякаш
вчера я посрещахме по къс ръкав на поляната в Кметовци. Декември традиционно е месецът
през който бизнес партньорите се замерят с рекламни календари и други брандирани
канцеларски материали. Моя скромен принос тази година е Православния Календар на БПЦ за
2011 във формат за ползване с when (или просто с grep или awk):
[orthodox_2011.txt]
Във файла .bash_aliases съм добавил следния ред, който ми показва днешния ден, два преди
него и два след него, когато извикам calo в конзолата:
alias calo="when --calendar=~/.when/orthodox_2010.txt --past=-2 --future=2

 

Пътуване до...

Шубе, а? Видяхте „мафия“ в заглавието и веднага тръгнахте да звъните на полцията, нали ;-) Споко, разказът е за Сицилия, където живеят 5 милиона (!!!) човека. Това последното така ме потресе, че вчера цял ден не можах да кача разказа – затова го качвам днес :)

Наш водач из леговището на мафията ще бъде Детелина. Приятно четене:
Сицилия - в леговището на мафията*
Тази година ми върви по вода. Валя ме по време на летните отпуски, валя ме и сега през ноември, когато съумях да отделя пет дни и да отида за втори път до Сицилия с надеждата, да поразгледам повече.

Излетяхме от Верона за Катания в 7 часа сутринта. Полетът ми се стори ужасно дълъг, макар че всъщност е само около час и половина (колкото от Милано до София). Като че ли летяхме цяла вечност. Проблемът ми с ранните сутрешни полети е, че обикновено по това време си пия кафето, придружено с някоя и друга цигара, а в самолета няма как, а и поднасят, по традиция, отвратително кафе.