Skip to content

Декември 2010

Линукс за човешки същества

 Весело посрещане на новата 2011 година!

   от Линукс за човешки същества


СКСС пожелава весело посрещане на новата 2011 година на всички свои читатели!

Да ни е спорна и честита! Наздраве ;)

lokster & Светли

 

Handful of Light

01_candle.01

Като ни е толкова хубаво и весело заедно, защо трябваше да чакаме чак две години, та да си организираме среща!?! А сега ми кажете, че не е права Снежанка да пише таквиз писма до Дядко ;) .

 

Стара София

 Нова година по старософиянски

   от Стара София


Уважаеми приятели, време е да сложим папионките, перлените огърлици и поне мислено да се срещнем в хотел България малко преди полунощ.Желаем ви бляскаво, стилно и незабравимо посрещане на Новата година!

 

Георги Чорбаджийски

 Петък, 31 Декември 2010

   от Георги Чорбаджийски


През цялата 2010-та беше някаква неспирна гадост. Сериозно ми се ще 2011 да е по-различна, защото още една такава или по-лоша година и работите съвсем ще си таковат таковата. Ако се съди по последните дни на годината има индикации, че всичко ще е наред, така че ще посрещаме новата с оптимизъм.

Наздраве на всички (внимавайте с бомбите) и дано в 2011 да има много неща с които да се похвалим.

 

Литературата Днес


Никога не съм крил пристрастията си към издателство „Колибри“, които въпреки малкия си състав успяват да поддържат едно забележително ниво в книгоиздаването си и, разбира се, никога да не падат под необходимия брой грешки, проблеми и забележки в дейността си.

 

mikiblue

Добре, че Ани ни показа прекрасните си коледни красоти, за да се сетя, че има какво и аз да покажа Ния отново ми помага, както за оцветяването на мини картичките (по идея на Крокотак), така и с печенето на Джинджифиловите сладки, но за съжаление не остана време за украса. а така картичките вече имаха завършен [...]

 

Живот отвъд Околомръсното

 Шев и кройка (офлайн забавата ми за празниците)

   от Живот отвъд Околомръсното


Купих си шевна машина. Отдавна не бях шила нещо по-сериозно от подгъв на панталон (изключвам калъфките за възглавници, които правихме по трудово в 7-ми клас), но периодично ме прихваща мерака да захвърля компютъра поне за няколко часа и да се занимавам с нещо офлайн. Миналия месец дадох 12 лева в кварталното ателие за подгъв на 2 чифта джинси, търсих под дърво и камък (и естествено не намерих) достатъчно топъл калъф за електронната си книга и реших, че е крайно време да започна да мисля за обзавеждането в къщата ни.  Предвид тоталната липса на нещо подходящо в спама от мебелните магазини в София и наличието на читав мебелен цех в Своге, в който по мой проект могат да направят кажи-речи всичко без тапицерията… идеята да имам играчка без екран и връзка с интернет, която да може да съедини 2 парчета дебел плат или кожа дойде от самосебе си.

 

WhAT Association

 WhATA Awards 2010: Номинациите

   от WhAT Association


В края на годината класациите владеят. Да, смешни и досадни са понякога, обаче ние много ги обичаме. Хвърляме по едно око на всички — от обзорни политически тип Телевизионна мозайка до списъка с 5-те най-добри червени чанти на годината. И така — от малки.

Обаче на читава класация за всички архитектурни събития от изминалата година в България така и не попаднахме. И тъй като ни омръзна всеки февруари да пишем за наградите на Wallpaper, решихме да напрегнем мишци и да определим кои са според нас събитията, хората, сградите, интериорите, инициативите и бъговете за 2010 година у нас. Получи се по-скоро обществено-политическа подборка, отколкото дизайнерска колекция от хубави картинки, но какво да се прави.

 

Стара София

 Последни дни

   от Стара София


Отново получихме сигнал за заличена сграда в старата част на града. Чаровната къща се е намирала на ул. Паренсов, в непосредствена близост до храма "Свети Седмочисленици". ИзточникМястото вече е разчистено и оградено, в готовност за бъдещ строеж.

 

Handful of Light

 My Sun

   от Handful of Light


01_marti_pict5103u

Все ми се струва невъзможно да са минали чак 19 години. Но това сигурно всички майки го познават като усещане :) Честито, детето ми! Да си жив и здрав, да следваш пътя си, запазил добротата и обичта в сърцето си. Бъди щастлив! :***)