Skip to content

Април 2011

Горичка

dariДарий Кутелов е интернет предприемач и консултант по дигитален маркетинг, а от скоро и мастър SEO (search engine optimisation). Завършил е международен туризъм в УНСС и бизнес администрация към Американския университет в България. Дарий е бил директор “Продажби” на Глобул. Професионалният му опит включва още и работа в Coca-Cola HBC и в British American Tobacco Bulgaria. В един момент решава да приключи с корпоративната кариера и да започне собствен бизнес. С опит в продажбите, Дарий стартира в онлайн търговията с Mobile Shop Company. Вече има няколко реализирани проекта, сред които са ibebe.bg, illka.com, buylaptop.bg, gsmzamen.com.

 

Алекс Станев

 AdBlock за Opera

   от Алекс Станев


Потребителите на Opera 11.10 вече могат да използват сравнително читаво разширение за блокиране на реклами – Opera AdBlock. Разширението все още е далече като функционалност от Adblock Plus, като не поддържа атрибутни селектори, опции за филтрите и изключения. Обновяването на филтрите също има проблеми, но авторът Léomike Hébert все още работи усилено по разширението.

Още с публикуването на addons.opera.com, статистиката за използването на българския лист се промени драстично, като Opera се изравни и в момента изпреварва Firefox. Не е ясно дали това е поради кривия update механизъм или реална работа, но това ще си проличи съвсем скоро.

Ако харесвате и използвате Opera, опитайте новото разширение!

 

Пътуване до...

Продължаваме с обиколката на Пламен из Париж. Вече бяхме в Лувъра, Нотр дам, Сакрекьор и Монмартр и по улиците на града, а за последмо видихме превозните средства в града. А сега ще бъдем леко ретро ;-) Приятно четене:

Париж през май

част шеста

Малко ретро за маниаци

Малко плакнене на очи за всички ретро маниаци!

Ретро автомобили – Париж, Франция

[geo_mashup_map]

[geo_mashup_location_info]

 

C, PHP, VB, .NET

 Материя и антиматерия

   от C, PHP, VB, .NET


Както добре знаем материята и антиматерията тотално се анихилират една с друга. Във вселената ни очевидно има доста материя. Това означава ли, че материята е била повече от антиматерията при „Големия Взрив“? Защо е така?

 

Handful of Light

 Изкушение

   от Handful of Light


hidden rose

Последните няколко дни са изпълнени с някакво особено усещане. Дали защото сред цялата напрегнатост на седмицата ми, нагнетена сякаш от това, че е с един ден по-малко, се усети за пръв път от толкова време някаква подреденост. Някакво витаещо спокойствие като прорез чисто небе, което си сигурен, че е там, под облаците! И ще изплува в окото на залеза…

 

Stars In My Pocket

 Джоана Ръс 1937 - 2011

   от Stars In My Pocket


Джоана Ръс е починала днес. На който и свят да е отишла, очакват го сътресения и вълнения. А нашият ще олекне. Един от най-непримиримите духове престана да твори тук.

 

Николай Павлов

По повод зачестилите протести срещу драстичното поскъпване на горивата, наложително е да изясним нещо важно, за което оглушително се мълчи. Скъпи приятели, протестиращи, вие сте в правото си, както и стотици милиони по света, засегнати от покачването цените на петрола. Всемогъщият Брус от Банкя обаче не може да ви помогне, колкото и да дрънчите под прозорците му.