Skip to content

Май 2011

C, PHP, VB, .NET

 Кирка, лопата и брадва

   от C, PHP, VB, .NET


След като стоманената ми сгъваемата лопата се сгъна (разбирайте еквивалентно на „счупи“) след елементарен страничен натиск разбрах, че практически не съм имал лопата в колата. А за един джип това е меко казано задължително. Затова реших, че повече няма да вярвам на китайските ментета (колкото и достоверни да изглеждат) и се сдобих благодарение на Стефан с ето този „комплект“:

Този път преди да ги сложа под седалката ги изпробвах. Е съвсем друго нещо е! Всъщност дори няма прилика с китайското менте, за разликите не говорим.

 

Алекс Станев

 sec.stanev.org прераждане

   от Алекс Станев


Преди десетина години създадох sec.stanev.org като място, където да публикувам проблемите в сигурността, които откривам в различни приложения. Когато смених работата си, първите ми задължения в новата компания бяха да подобря сигурността на разработваните системи и електронни услуги. Това на практика спря всякаква активност в sec.stanev.org, тъй като откритите проблеми трябваше да си останат под покрива (NDA), а извънкласно почти не ми се занимаваше, след като цял ден съм се взирал в странен код и съм писал patches на поразия. Доста интересни неща се погребаха по този начин, но през годините винаги ми е трепвало, когато бъг, на който съм попаднал преди време изскочи в пространството.

 

C, PHP, VB, .NET

 Военна антена

   от C, PHP, VB, .NET


Оборудвах ладата с военна („щирова“ ли се нарича?) антена. Отначало не ми харесваше визуално, но после свикнах:

Предишната беше от онези гумените от 4.50лв, които спират да работят след като някой ваш приятел я дръпне, за да види „как готино маха“. Отдавна карах с такава въпреки, че практически с или без нея беше все едно. След няколко клона в гората най-накрая се откъсна… от струята вода на автомивката :)

 

C, PHP, VB, .NET

 Ще вали ли?

   от C, PHP, VB, .NET


Старият стубленин Стойо е известен с това, че предсказва валежи с прилична точност. Когато го заболят ставите обикновено в 2/3 от случаите наистина завалява дъжд.

За утрешния ден НИМХ Бан заявяват, че няма вали. Тяхната средна точност е 3/4. Стойо обаче го болят кокалите и е убеден, че ще вали. Ако използвате информацията от тези два независими източника, то каква е вероятността утре да завали дъжд?

 

Павлина Върбанова

Имате ли идея какво става с представите?

Аз мисля, че имам. Представите отстъпват място на идеите. Вероятно защото днес е много по-важно да имаш идея, отколкото представа. Да имаш идея означава да си по-креативен, както е модерно да се казва, да си с едни гърди пред онзи, в чийто ум витае просто някаква представа. ;)

След това леко провокативно начало нека да успокоя малко топката и да кажа, че нямам нищо против идеите, нито пък против представите, а с интерес наблюдавам тяхното противоборство в българския език, особено в изрази от типа Имаш ли идея защо…/Имаш ли представа защо… ; Нямам идея кога…/Нямам представа кога… Все по-честата употреба на идея вместо на представа отдавам на влиянието на английския език, за който е характерна конструкцията to have an idea:

 

Три корни

.

Победителката от конкурса MinyORKI (МиниОРКИ) за месец май е седемнадесет годишната Димитринка от Перник, която събра 881 гласа.
Тя ще участва във фотосесия за календар за 2012 година. Разбира се, за победителката са осигурени подаръци – тя ще получи две награди – ваучер за картинг от Funsport.bg, вечеря на свещи с Перуци Дж., едномесечна карта за тренировки по салса и шофьорски курс за Голф.
Миньор Перник очаква всички дами, които желаят да участват в конкурса за месец юни да изпратят своите снимки на e-mail: МиниОРКИ@gmail.com до 10-ти юни 2011г. Неспечелилите от предишни месеци, имат право да участват отново!