Skip to content

Юни 2011

Handful of Light

 Отронено

   от Handful of Light


пейките пак са по-близо до птиците, отколкото до пръстта

***
Отронени цветове
Нецелунати устни
Като копнежа по Теб…
Уж ме напуска
И тъкмо повярвам
Че не свършва света
С нецелунати устни
Цветчета в пръстта
Отново е лято
И жадно, и сляпо
Копнея за Теб
Все така…

/Flo, 06.2011/

 

Йовко Ламбрев

 Fantastic Five-Oh

   от Йовко Ламбрев


Малко от днешните фотографи помнят времената, когато фотоапаратите по подразбиране се продаваха с качествен, светлосилен обектив с фокусно разстояние 50мм. Именно с такъв обектив са направили първите си стъпки не малко любители и професионалисти. Така нареченият нормален или стандартен обектив, независимо кой е неговия производител, обикновено прави впечатление с прекрасни оптични характеристики и достъпна цена. И това е вярно и до днес, независимо от модерните в наши дни вариообективи.

 

GreenTech-BG

National Solar Power (NSP) обяви, че е намалила своя списък на три възможни места за голяма слънчева инсталация.

NSP е основана през миналата година. Компанията твърди, че първата ѝ соларна инсталация ще е най-голямата в света. NSP се е договорила с Hensel Phelps Construction Co. да проектира, построи и експлоатира 20 свързани соларни ферми, които ще генерират около 400 MW възобновяема енергия.

 

Линукс за човешки същества

Ако притежавате нетбук Acer Aspire One и на него сте инсталирали УСУ или Ubuntu, вероятно десният картов четец не разпознава никакви карти.
Всъщност, четеца ги разпознава, но само ако са вкарани в него още преди да заредите операционната система (т.е. не му работи „hotplug“ функцията).
Този проблем има лесно решение.

За версии на УСУ 4, 5 и 6, както и за версии на Ubuntu 9.10, 10.04 и 10.10 решението е следното:

 

Tataf

 CCCP ...

   от Tataf


Cosmic Communist Constructions Photographed е невероятен проект на френския фотограф и главен редактор на Citizen K - Фредерик Шобен.

Шобен обикаля и снима в 14 съветски републики шантавите изблици на съветската архитектура от 70-те до 90-те (От брежневият застой до перестройката). Според него това е четвъртата вълна в съветската архитектура. Обратно на 1920-те и 1950-те, тук не може да се отличи определен архитектурен стил. Сградите, макари и импозантни представляват зов за помощ на една система, която осъзнава че умира.

По-интересен е паралелът с българската архитектура от същия период:

 

Стара СофияВъншен вид и интериор на храма, построен още в далечната 1880 г. 
Сградата е разрушена при бомбардировките над София

 

Пътуване до...

Продължаваме с мотоциклетната обиколка на Алпите заедно с Бойко Терзиев.