Skip to content

Юли 2011

ФК Куинс парк Глазгоу

 Трябва и малко шанс

   от ФК Куинс парк Глазгоу


Втората среща на Куинс парк за сезона отново беше в турнир за купа. Този път „паяците“ срещнаха първодивизионния Рос Каунти в турнира за купата на Лигата. Далечното пътуване на север до Дингуол можеше да донесе изненадваща радост за Куинс парк, но в края нещата се обърнха против тях. „Райетата“, в почти непроменен състав от мача с Хамилтън, поведоха с ранен гол на Майкъл Дейли и с доста добра игра водеха до 58 мин., дори след като главният съдия показа доста спорен червен картон на Дарил Мегат в края на първото полувреме. Домакините с числено преимущество вкараха и втори гол в последните 15 минути на мача и успяха да обърнат резултата. Репортаж от мача може да се види на страницата на футболната лига.

Рос Каунти – Куинс парк 2:1

0:1 Дейли – 5′; 1:1 Макменамин – 58′; 2:1 Флин – 75′.

 

False Flag

През последните три седмици световните медии се концентрираха върху ситуацията около еврозоната, летните жеги и атентатите в Норвегия. Междувременно във Вашингтон Републиканците и Демократите се опитваха да се договорят за увеличение на количеството дълг, което правителството може легално да дължи. Тези дискусии се превърнаха в идеологическа война, която, ако не бъде разрешена до 48 часа ще доведе до банкрут на правителството на САЩ на 2-ри Август 2011-та година.

(White House Photo, Samantha Appleton, 7/29/11)

 

Иван Ралчев

 Първата сутрин в Ирландия

   от Иван Ралчев


Сутрешният дъжд не ни свари неподготвени. Очаквахме го. Прибрах фотоапарата под новата си ветровка, която грижовно ни скри от мокрите капки. И така с начертан маршрут до следващия сравнително голям град, с Ким се запътихме към колата, която оставихме да пренощува в съседния подземен паркинг. Ако си я бяхме взели при нас в стаята в хостела, сигурно щяхме да платим същата цена. Паркирането в по-големите градове е затруднено, а и платено. Обикновено нощувката на автомобила струва 15 евро, но за гости на хотела в близост може да се договори и по-ниска тарифа – 10 евро например.


 

Intidar

Южен Ливан, 27 юли

„Не, тук едва ли някой е чул за момента“, споделя събеседникът ми, докато обсъждаме взривът в южният крайморски ливански град Сидон.

Вероятно имаше предвид липсата на заинтересваност от ливанците от Севера към ставащото на юг, в южен Ливан.При засадата, която рани шестима души от френските части, участващи в UNIFIL (Международните сили на ООН в Ливан), сякаш обстоятелствата покрай организацията на това деяние оставаха обвити в мистерия. За онези, които бяхме свидетели бяха ясни две неща: че бомбата бе поставена край пътя, насочена изключително и само срещу патрула на международната мисия на ООН и, че беше много мощна.

 

Intidar

Днес Специалният трибунал за Ливан (STL) одобри пускането на официална информация относно четиримата, обвинени от Трибунала за атентата, убил ливанския премиер Рафик Харири през 2005 година. Информацията съдържа данни, като адрес, номер на паспорт, снимки и роднини:

1. Салим Джамил Аяш

2. Мустафа Амин Бадредин

3. Хюсеин Хасан Онейси

4. Асад Хасан Сабра