Skip to content

Август 2011

Иван Ралчев

 Време ми е за каска

   от Иван Ралчев


Убеден съм, че има някаква зависимост между цената на един автомобил и вероятността неговият собственик да е свикнал да не се съобразява с правилата за движение по пътищата. Много е вероятно да е правопропорционална.

 

Спас Колев

 Уикипедия: 34/2011

   от Спас Колев


Избрани статии
Ричард Брус „Дик“ Чейни[1] (на английски: Richard Bruce „Dick“ Cheney, роден на 30 януари 1941 г.) е четиридесет и шестият вицепрезидент на САЩ в администрацията на Джордж У. Буш, заемащ поста от 20 януари 2001 г. до 20 януари 2009 г.

 

Intidar

Ситуацията в Йемен остава възможно най-объркана от години насам. Въпреки всичко, има някои признаци за раздвижване. В реч за края на месец Рамадан, президентът Салех, който още е в Саудитска Арабия, говори за “свободни, преки президентски избори”. Според някои анализатори, те могат да бъдат организирани преди края на тази година. Дали това ще е нещо [...]

 

Тимур и неговите командоси

 Подаръци

   от Тимур и неговите командосиНа вратата на кабинета се почука, а после се показа и главата на личния асистент.
- Господин министър…Той дойде.
Министърът вдигна глава:
- Отново точно навреме! Браво, браво… - и радостно потри ръце – Ами да отидем да видим тогава.
Пред сградата на министерството беше спрял самият Дядо Мраз – почти истински, с червени дрехи и голяма бяла брада – въпреки жегата. Караше…е, не шейна, времената се менят. Бе дошъл с пикап, а елени изобщо не се виждаха.

 

Горичка

На 19 Септември от 19:00 часа, в седмицата на Горичка Филм Фест ще покажем документалния “Къде изчезнаха пчелите” (The Vanishing of the bees) от режисьорите Джордж Лангуърти&Мириам Хенейн. Филмът проследява събитията около масовото изчезване на пчели започнало през 2006 година. Освен интересната тема, “Къде изчезнаха пчелите” има и звездно присъствие. Гласът зад кадър е на Холивудската актриса Елън Пейдж, нашумяла с ролята си в “Генезис” (”Inception”).

 

Пътуване до...

Продължаваме с мотоциклетната обиколка на Бойко из Иран. Започнахме с пътя през Турция, а за последно минахме през древния Персеполис. Днес от Шираз ще стигнем до Язд Приятно четене:

Иран 2011 – една „малка“ разходка

част втора

 От Шираз до Язд

02.05.2011г.

Shiraz (Шираз)

се оказа един наистина спокоен град, но вечер улиците се превръщаха в незаконен пазар за всякакъв вид стоки. Нямаше място къде да се стъпи. Сутринта всичко това беше изчезнало.

 

Владимир Петков

 Exit One World, Enter The Next

   от Владимир ПетковСтената на лифта до хижа “Без бог”.