Skip to content

Октомври 2011

Handful of Light

 Триптих

   от Handful of Light


platanus

* * *
Все още следва
Пътят на облаците
В пурпурния сън

дива лоза

Кипнала кръв
Под ресници сведени
Стъпки по залез

 

Йордан Матеев

Преди няколко дни Евростат публикува интересно изследване на населението и социалните условия в ЕС със заглавие "Над 10% от домакинствата в Румъния, Латвия и България включват три поколения". България не случайно е в заглавието. Страната силно се различава от останалите.

Тази графика показва на каква възраст половината от "децата" вече живеят извън дома на родителите си. Самотното синьо ромбче горе в графиката показва, че едва на 36 години половината мъже в България живеят извън дома на родителите си (в скандинавските страни това се случва на 20-21 години, а в страните от нашия регион на 26-29 години). За мен това е шокиращ факт. Надявам се български социолози да видят тези данни и да излязат с анализи за причините и последиците. Обърнете внимание, че при жените в България възрастта е 25 години, което е напълно нормално за страна от нашия регион.    

 

C, PHP, VB, .NET

В представеното приложение е реализирана възможно най-базовата комуникация между клиент и сървър, при която се разменят поредица от текстови съобщения. Обърнете внимание, че не се използват нишки, т.е. за една “сесия” сървърът може да комуникира само с един клиент.

Server.java:

 

Николай Павлов

 Еби си майката Джафер...

   от Николай Павлов


Еби си майката Джафер
еби си майката ти казвам,
че ти си прост милиционер
и с теб не искам да приказвам!
Еби си майката ченге

 

Магдалина Генова

 Бамя с пушени ребра

   от Магдалина Генова


Бамята според мен е силно подценяван зеленчук, който незаслужено се е превърнал почти в екзотика в съвременната българска кухня. Все пак, когото и да попитате от по-възрастните, всеки ще ви каже, че гювечът без бамя не е гювеч, а жалко подобие на себе си.

От радост, че тази година по магазини и сергии бамята се среща доста повече приготвих една съвсем семпла манджа, при това доста бърза: бамя с пушени свински ребра (намират се в месарския магазин на Лесидренската кооперация на Попа).

 

mikiblue

 уфсъ

   от mikiblue


една специална уфсъ за една специална жена модела е на Извънземното

 

Три корни

Както знаеш, стартиралата след успеха на Оновалудоамерикансколято през 1994 Мейджър Лийг Сокър не е първата професионална лига в САЩ. Сегашното първенство, включващо странни франчайзи като Ню Йорк Ред Булс, Реал Солт Лейк, Чивас Ю Ес Ей и Лос Анджелис Дейвид Бекъмс, дори наскоро се сети за предшественика си, добавяйки отбрите на Ванкувър Уайткепс и Сиатъл Саундърс преди 1-2 сезона, а скоро се очаква и присъединяването на Ню Йорк Космос.