Skip to content

January 2012

Йовко Ламбрев

 Стига вече с глупостите

   от Йовко Ламбрев


Някога, при това съвсем не твърде отдавна, Интернет изглеждаше така:

Имам предвид само така! Това по-горе е screenshot от първата публична telnet-услуга, която ползвах в живота си, но направен преди няколко минути. Да, тя – услугата – още е жива и през миналата година grex.cyberspace.org навърши точно 20 години. Макар вече там да пенсионираха telnet-протокола.

 

Ирина Купенска

 Къпкейкс на клечки a.k.a. Cupcake pops!

   от Ирина Купенска


Ако малко или много се интересувате от света на кулинарните блогове, няма как да не сте попадали на Bakerella и нейните уникални кексчета на клечка. Всичко започва преди няколко години, когато Анджи решава да създаде блог, в който да споделя нещата, които приготвя за близките и приятелите си. Като нас, нали? Казва, че от всички десерти, най-любими й били така наречените cake balls, които представляват натрошен кекс или блат за торта, смесен с крем и оформен на топче, което се покрива с шоколад. В един прекрасен ден, тя решава да постави въпросното топче на клечка и така се ражда идеята за cake pops.

 

Тимур и неговите командоси

 Тиймбилдинг – 4 (В търсене на себе си) (3)

   от Тимур и неговите командосиНа следващият ден се оказа, че дисковете, които мятал Стефанов, били пиратски. Наш представител току-що подписал някакво съглашение и сега това било голям грях. Търговският мениджър отвори уста да възрази, че няма как от манастира да следи всички дивотии на правителст… актуалната политика, искал да каже. Но отец Шаолиний не прие аргументите му:
- То остави авторските права, ами малко уплашен ми се виждаш…Обаче няма проблем – ще изкараш една вечер в манастирското гробище и ще се успокоиш. Не възразявам сестра Петрония да ти донесе един чай след полунощ.

 

ВБВ

Доста изненадващо днес сутринта се появи и първата рецензия върху “Ще:“, един ден преди самата премиера на книгата. Текстът е публикуван в Public Republic; автор е Ваня Стефанова.

Много съм благодарен не само за усилията да се прочете стихосбирката и да се напише първия изобщо отзив (което винаги е трудно), но и за това, че ироничното в “Ще:” е забелязано, разбрано и оголено. Рецензията обаче не стои само при иронията, а разглежда множество подробности, похвати, детайли и теми. Не очаквах…

.

А това е интервю от вчера с Яна Пункина по Артефир (радио “Христо Ботев”). Благодаря й за разговра и интересните въпроси. Записът е качен и на сайта на БНР.

 

Емил А. Георгиев

 ACTA: развенчаваме митовете

   от Емил А. Георгиев


Дневник изнесе изявлението, с което Европейската комисия дава своето тълкуване на някои от разпоредбите в противоречивото международно търговско споразумение ACTA, което е озаглавила: Десет мита, свързани с ACTA.

Пейо вече даде своя отговор на митовете 1-4. На мен се падна честта и удоволствието да се занимая с онези от 6-10.

На наблюдателните от вас със сигурност не убягва, че и двамата пропускаме мит #5. Това е така, защото аз лично не мога да го коментирам, а и той не е истински свързан с основните упреци срещу ACTA.

Та, по ред на номерата: