Skip to content

Март 2012

ФК Куинс парк Глазгоу

“Питърхед” стана вторият отбор след “Алоа”, който “Куинс Парк” не успя да победи през този сезон. В четирите срещи “паяците” записаха 2 равенства и 2 загуби. В последната им среща слабата концентрация пред гола на нападателите на “Куинс” доведе до минималната загуба с 0-1. Така те пропуснаха и да зарадват с победа “ветеранът” Тони Куин, който днес ще отпразнува десетата си година в клуба с официална благотворителна вечеря след мача. “Питърхед”, от своя страна, доказаха, че въпреки слабото си представяне през сезона, са отбор, който може да победи всеки в дивизията. Техният голмайстор – Рори Макалистър, отбеляза победното попадение в началото на второто полувреме след грешка на домакините в средата на терена.

 

Нели Огнянова

Кандидатствате за работа? Значението на онлайн информацията (по държави).

Само 2 на сто от анкетираните експерти, които се занимават с наемане в САЩ, не правят проверка на информацията в   източниците, посочени по-долу:

Източник: DPD_Online Reputation Research

 

Живот отвъд Околомръсното

 Онлайн пазаруването

   от Живот отвъд Околомръсното


- Сийкеее, калкан са пуснали в рибарницата!
- Запази ми ред, идвам!

Откакто сме в Своге често си припомням тази култова сцена от “Васко да Гама от село Рупча”, а и други подобни. В единия квартален магазин във вторник “пускат” плодове и зеленчуци, в “супермарет” Европа отвреме навреме има един хубав пушен кашкавал, а понякога пускат тъмна бира. И така. Ние селяните доим кравите, а млякото отива при вас гражданите :D

Добре де, попреувеличих малко – като научихме горе-долу в кой магази какво има, започнахме да си намираме почти всичко за хапване и пийване. Малкото неща, които ни липсват, ги купуваме от София при посещенията си веднъж – два пъти месечно.

 

Stars In My Pocket

 A woman like that is not ashamed to die

   от Stars In My Pocket


За кратката си кариера Сара Хол е била номинирана два пъти за Booker - веднъж през 2005 г. и веднъж през 2009 г. Всяка една от четирите й книги е била номинирана или е получавала престижна награда. Пише поезия и се вълнува от феминистки теми. Има и един роман за дистопично общество от близкото бъдеще, което е редуцирало жените си до тела и нищо друго. Ако не бях сложил името й в първото изречение, щях да мога да излъжа, че пиша за Маргарет Атууд. Но докато Атууд остава в света на потиснатите с The Handmaid's Tale, Сара Хол, чрез героинята си в The Carhullan Army (също носител на престижни награди), бяга от него към един друг свят, където, може би, не всичко е загубено.

 

C, PHP, VB, .NET

 Insert … on duplicate key update…

   от C, PHP, VB, .NET


В предишната статия се повдигна един уместен въпрос, който можем да сведем до “поддържане на броячи в MySQL”, т.е. стойности които се инициализират на 0 ако въвежданите данни не съществуват или се увеличават с единица ако ги има.  Разбира се ще използваме примера от предишната статия. Там имахме следната примерна таблица:

 

Пътуване до...

 Паркът Ашикага (Япония)

   от Пътуване до...


Честит ден на лъжата :) Днес няма да се лъжем много, ами ще вземем да видим какво ще ни покаже Вили. Този път историята е историята не е преживяна, но пък е прекрасно вдъхновена :)   Приятно четене:  

Паркът Ашикага (Япония)

Япония...

 

Нели Огнянова

В Официален вестник:

Регламент относно гражданската инициатива

С Договора за Европейския съюз (ДЕС) се укрепва гражданството на Съюза и се засилва допълнително демократичното функциониране на Съюза, като се предвижда, inter alia, че всеки гражданин трябва да има правото да
участва в демократичния живот на Съюза чрез европейска гражданска инициатива. Тази процедура предоставя на гражданите възможност пряко да се обърнат към Комисията с искане и да я приканят да представи предложение за правен акт на Съюза за целите на прилагането на Договорите.