Skip to content

Май 2012

Нели Огнянова

Новината, така както се появява в The Hollywood Reporter  : и трите комисии, които днес гласуват, са срещу споразумението.

Някои протоколи от времето на преговорите станаха публични в навечерието на днешните гласувания -

Meeting notes Paris 2008
Meeting notes Rabat 2009
Meeting notes Seoul 2009
Meeting notes Guadalajara 2010

с коментар на EDRI  какво е успяла да постигне в преговорите Европейската комисия и какво – не.

 

Ан Фам

Ето че дойде време да ви водя на нова Среща… :)

Кога: 7 юни, четвъртък, 19:00 ч
Продължителност: ± 3 часа
Място: кулинарното студио на Шеф за кеф на бул. „Дондуков“ 24А (между ул. Бенковски и ул. Раковски), ет. 4 в София 
Какво ще готвим
:
1. Nộm miến tôm – салата от фиде от cannaceae (много красиво растение, а фидето от него се оказа, че се произвежда само във Виет Нам), бобени кълнове и скариди:

снимка: tapchiamthuc.vn

 

Look at the Stars

 Луната пресича Слънцето

   от Look at the Stars


http://www.universetoday.com/wp-content/uploads/2012/05/653725main_transit_print3-1_576x576.jpg

Горното изображение не е рисунка въпреки изкуствените цветове на Слънцето. Необичайният вид на диска на Луната, пресичащ диска на Слънцето се дължи на това, че наблюдението не е правено от Земята, а от космическата обсерватория STEREO-B на 25 февруари 2007г.

Image credit: NASA

 

Пътуване до...

 Загреб при дъжд

   от Пътуване до...


 Днес ще идем до близката Хърватия. Девора ще ни води до Загреб по един красив начин. Приятно четене:  

 Загреб при дъжд

 

Загреб, Хърватия

 

Йоана Петрова


Хрумна ми изведнъж. Докато забързано разпределях направения пазар за вечерята, която очевидно щеше да закъснее, изневиделица ми се привидя това. Не стига, че пак щяхме да вечеряме в късен час, ами и десерт реших да направя. Не можех да почакам до следващия удобен момент, струваше ми се, че ако не го направя сега, никога нямаше да го направя. Забързах още повече, но първото нещо, което трябваше да подготвя беше да накисна тапиоката във вода. В повечето рецепти за тапиока, които съм преглеждала, тя трябваше да престои кротко в студена вода за една нощ. Да бе! Нямам толкова време сега.

 

beer2beer

 Оригами етикети

   от beer2beer
Една от големите загадки на съвремието е защо кърлингът е олимпийски спорт, а беленето на етикети от бирени бутилки по време на престой в произволна кръчма не е.


 

Мишел

 Бургас – Бургаз?…

   от Мишел


Табелка върху къща в Бургас, на централната улица

Снимката е от 2010, случайно попаднах на нея в архивите ни — стара табелка, на една от централните улици… Интересно. Дали Бургас доскоро е бил… “Бургаз”?…

Понякога се питам(е), дали да не се преместим към морето… Бургас е красив, приветлив град… и има море!;-)

 

Стара София

 Назад към блясъка

   от Стара СофияЕдин от малко известните сецесионови шедьоври на столицата е на път да възвърне някогашния си блясък. Изящната къща, известна като дом на предприемача Андрей Арсов, се намира на улица Мальовица №6 и в момента е процес на интензивна реновация. Сградата е построена през 1910 г. и е дело на архитект Карл Хайнрих. 

 

Framespotting

 Monsieur Lazhar (2011)

   от Framespotting


Темата за отношението „учител – ученик” винаги широко е вълнувала творците от седмото изкуство. В съзнанието ни изникват прекрасни кинематографични представители като „Entre les murs” или „Half Nelson”, които са се справили повече от съвършено в това да проследят живота, кипящ както в учебна среда, така и извън нея, като винаги на почетно място остава онова характерно изследване на усещания и съзнаване; на духовното израстване, страдание или триумф. Без колебание наред с тези вдъхновяващо красиви филми вече може да се прибави и името на още един – френско езичният „Monsieur Lazhar” на канадския режисьор и сценарист Филип Фелярду.