Skip to content

Юни 2012

ФК Куинс парк Глазгоу

 Предсезонна подготовка

   от ФК Куинс парк Глазгоу


“Куинс Парк” обявиха официално договорените до момента срещи от предсезонната подготовка. Повечето от тях ще се изиграят на “Малкия Хемпдън”, а една среща е предвидена за лагера в националния спортен център “Инвърклайд” в Ларгс. Датите са:

 07.07 Еърдри Юнайтед (Инвърклайд, Ларгс)

10.07  Еър Юнайтед (Малък Хемпдън)

14.07 Дъмбартън (Малък Хемпдън)

17.07 Куин ъф дъ Саут (Малък Хемпдън)

21.07 Брикин Сити (Малък Хемпдън)

Инфо: queensparkfc.co.uk 

 

Нели Огнянова

 FCC v. CBS: регулаторът губи

   от Нели Огнянова


След FCC v Fox  Върховният съд на САЩ  приключи и  FCC v. CBS.

По-долният съд се произнесе срещу санкцията от 550 000 долара, наложена от регулатора на CBS  за инцидента с Джанет Джексън и Джъстин Тимбърлейк   по време на предаването на  Super Bowl  (2004 г.), като основанията не са по същество (Първа поправка), а  по процедура (регулаторът не е обосновал  промяната на политиката си по отношение на неприличното съдържание).

 

Стара София

 Покана

   от Стара СофияСайтът „Стара София“, Столична библиотека и Крикор Асланян Ви канят най-учтиво на представянето на книгата:

"МОЯТ РОДЕН ГРАД СОФИЯ"

автор Крикор Асланян /Кико/ 


Представянето на книгата ще се състои в четвъртък, на 12 юли 2012 г., от 18 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека, на площад „Славейков“. 

Всички сте поканени. Вечерното облекло НЕ е задължително! :)

 

Home Linux

Доста дълго време поради разни причини този портал с великолепно име не функционираше, макар да бе във виртуалното пространство. Щастливи сме да съобщим, че той отново е на линия, с ново лице и още един автор. Всъщност обновяването започна преди няколко дни, но вече е официално.

Ние ще обмислим възможността да поставим емисията му в странична колонка, така както правихме преди с други портали.

Остава ЛИ да живне и отново компанията ще е пълна.


Подробности:

http://lindeas.com/96/

 

Нели Огнянова

Издателската дейност в движение   е становище на Европейския  икономически и социален комитет  относно издателската дейност във времето на безпрецедентната цифрова революция.

Извършването на цялостен анализ на ролята на книгоиздаването в социалното, икономическото, културното, научното и художественото развитие на Европа, в който се отчитат правата и нуждите на други заинтересовани страни, включително книготърговците, писателите, илюстраторите, печатарската индустрия и свързаните с нея отрасли, книжарниците, организациите за защита на правата за възпроизвеждане и потребителите, би трябвало да бъде непосредствен приоритет. Необходимо е Европейската комисия да включи печатната индустрия в списъка на отраслите, които ще вземе под внимание при обмислянето на стратегии за цифрова Европа.

 

Нели Огнянова

 ЕС: защита на данните

   от Нели Огнянова


На 25 януари 2012 г. Комисията прие пакет за реформа на правилата на ЕС за защита на данните, в който бе включено предложение за регламент, съдържащ общите правила за защита на данните, и предложение за директива относно защитата на данните в сектора на правоприлагането.
Европейският надзорен орган по защита на данните (ЕНОЗД) прие становище, в което се съдържат подробни забележки за двете законодателни предложения.

ЕНОЗД изразява огромно разочарование от предложената директива за защита на данните в областта на правоприлагането. ЕНОЗД изразява съжаление, че Комисията е предпочела да регулира тази област със самостоятелен правен инструмент, който ще осигури неадекватно ниво на защита много под нивото на предложения регламент.

Подробен критичен анализ и перпоръки

 

Нели Огнянова

 Обществените медии: декларация

   от Нели Огнянова


 

През седмицата  Генералната асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия проведе 68-та си сесия в Страсбург. В Съюза членуват 74 обществени медии от  56 държави, включително БНТ и БНР.

ЕСРТ оказва правна и техническа помощ  на обществените медии, подпомага сътрудничеството им и улеснява достъпа до права и съдържание. Във важни моменти ЕСРТ е помагал с експертиза и на България.

Макар в ЕС обществените медии да имат закрилата на първичното право, основания за тревога има. Натиск, корпоративни влияния  и липса на финансиране са ежедневие за много обществени медии в Европа.  Прилаганите в някои държави антикризисни мерки драматично влошават състоянието на обществените медии, а независимостта остава идеал.