Skip to content

Юли 2012

Иван Бедров

 Помощ насила (видео)

   от Иван Бедров


Реших да отида до село Юруково. Журналистическият ми рефлекс ме заведе там по време на ваканцията. Хората още оплакват техния Мустафа Кьосов, който беше убит в терористичния атентат на летището в Бургас. На погребението му не се появи нито един представител на държавната власт. Местните са обидени – след като никой не е тук, значи ни подозирате, казват там. Правителството реши да отпусне 10 хиляди лева на семейството на жертвата. Случайно бях там, когато областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев трябваше да връчи документите за помощта. Никой в селото не знаеше. Кметицата Емине Еланска научи от кореспондентите на националните медии в Благоевград, които бяха строени да отразяват връчването на помощта.

 

Алекс Станев

 Електронното гласуване C-22 *

   от Алекс Станев


Наближават изборите и отново се заговори за подобряване на изборното законодателство. И този път темата “електронно гласуване” не бе пощадена, но за сметка на това се предложиха редица палиативни решения (по тази езикова конструкция). Минавайки през внесените законопроекти се вижда следното: в материалите на БСП, РЗС и ДПС няма предложени промени, свързани с отдалеченото електронно гласуване. АТАКА предлагат отдалеченото електронно гласуване да се регламентира чрез друг нарочен закон.

 

Един завет

На 29 юли по традиция бе отслужен православен помен на гроба на водача на българската конница генерал – лейтенант Иван Колев.

Организатори: Съюз на възпитаниците на ВНВУ,  клуб “Един завет”, Военноисторическа комисия, читалище “Зора” – Кюстендил, Сдружение “паметник на ген. Колев” – Добрич, Сдружение “Сите българи – заедно”, Национална гвардейска част.

 

Емил А. Георгиев

Image: taken from Philippe Aigrains blog owing to a CC BY-SA license.

Докторът по информатика, автор на книги и съосновател на гражданската инициатива La Quadrature Du Net Philippe Aigrain (Филип Егрен) е публикувал едно есе с вид на

 

Три корни

Едно от любимите ни неща в българския футбол са кулинарните конотации и враждата между свинската и телешката парадигма. И освен това никога не сме успявали да разберем как, по дяволите, е възможна кайма от 50% свинско и 50% телешко. Абсолютен скандал.

 

Николай Димитров - nixonixo

 Фотоалбум #18

   от Николай Димитров - nixonixo


Бебешки албум (28*24 см, 50 листа) за една малка госпожица, появила се на този свят преди две седмици.

Да расте здрава, усмихната и игрива! :)


Харесва ли ви? Поръчайте си и вие!

 

Пътуване до...

 Hola Испания, hola Андалусия

   от Пътуване до...


Няма да се даваме на жегите, смело ще ги посрещнем! За повечеко тренинг днес ще идем до най-горещата част на Испания – Андалусия. Подозирам, че има и гледка към Африка от нейния бряг ;)

Приятно четене:

 

Йовко Ламбрев

 Return 2

   от Йовко Ламбрев


16 декември 2007-ма… „Апартамента“… Точно около месец преди премиерата на RETURN. Снимката е от фотосесията, в резултат на която се получиха материалите за сайта и плаката на пиесата.

Тъжна ирония бе, че въпреки заглавието, режисьорът на пиесата и мой близък приятел Тони Райжеков, няколко дни след премиерата, излетя с еднопосочен билет за Виена. Вече пет години…

Оригинален линк: "Return 2" - Някои права запазени

 

Handful of Light

 Обещание

   от Handful of Light


agua vida

*~*~*
Ще те дочакам, както капките след дъжд
Когато крачка правиш от подслона
Едва пристъпил смело – изведнъж
В смях и бисери обсипват клоните

spiral