Skip to content

November 2012

Нели Огнянова

Решение на ЕП и на Съвета за Европейската година на гражданите (2013)

2013 г.   да бъде определена за Европейска година на гражданите.

Цели на Европейската година на гражданите са:

 

Един завет

Gen.Totomirov

автор: о.з. генерал-полковник Цветан Тотомиров
началник на ГЩ на БА (1994-1997)

Източник: Българска армия, 30.11.2012г. *

Нужно ли е (все още) “военно съзнание” на военнослужещите?

Настоящото винаги е отражение и продължение на миналото. Но и основа на бъдещето. А миналото ни неоспоримо сочи, че офицерството е професионално и достойно само тогава, когато е вярно на своя идеал. И този идеал е в съзвучие с националния. Всякакви други измислени лоялности и привнесени нюанси са преходни и водят до недоразумения.

 

Нели Огнянова

Dепутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев внася предложение за изменение в Закона за насърчаване на инвестициите, според което могат да бъдат насърчавани инвестиции в права върху обекти на интелектуалната собственост, свързани с квалифицирани разходи в страната от над 1.5 млн. лв.

Впоследствие (второ четене в комисия) прагът е намален на 400 000, но това не променя обоснованите съмнения, че предложението

 

Пътуване до...

 Франкфурт на Майн

   от Пътуване до...


Днес Петър и Биляна ще ни водят до една от финансовите и транспортни столици на Европа – Франкфурт на река Майн в Германия. Приятно четене:

Франкфурт на Майн

Някои неща се променят с времето! Само час път, десетина детски песнички и отново сме във…

Франкфурт

Имаме по-малко от половин ден, планът ни е стриктен, затова и слизаме на точно определената станция (Konstablerwache). Знаехме, че Франкфурт е по-скоро бизнес-център, но не сме и предполагали, че ще е такова мъртвило в неделя сутрин – само един заспал на пейката просяк и няколко заблудени като нас туристи…

Франкфурт на Майн, Германия

 

Горичка

Според статистиката всяка година над 3 500 жени в България се диагностицират с рак на гърдата. Около 50% от тях не успяват да се преборят с болестта. Добрата новина: при ранно откриване лечението е успешно в 90% от случаите.

Издателство Жанет 45, Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и рекламна агенция Реформа те канят да участваш в една от най-смислените кампании срещу рака на гърдата като прочетеш една страхотна книга, отидеш на преглед и вдъхновиш хората около теб да се погрижат за себе си.

Как да участваш?

 

Tataf

Преди Стари коли, Romancing the stone и Завръщане в бъдещето, Робърт Земекис е бил студент по кино в USC. Представям ви студентския му филм The Lift. Чудесна работа от 1972, носеща някои белези на бъдещия му режисьорски почерк и реализирана с дългогодишния му съучастник Боб Гейл. (7, 22 мин.)

Enjoy!

 

Стара София

 Новата загадка

   от Стара СофияДнешното предизвикателство е наистина интересно - познавате ли мястото? :) 

Иван Бедров

 Кой сега я получава?

   от Иван Бедров


Може и да ми се смеят, да ме обвиняват в какво ли не, но за мен АТАКА все още е кауза“, казва Огнян Тетимов на 10 юни – шест месеца след като е напуснал парламентарната група на “Атака”. Кой е той ли?

От днес Огнян Тетимов, Валентин Иванов и Димитър Карбов са новите депутати на СДС, според обясненията на председателя на партията. Тримата са в парламента не с гласовете на сините избиратели, бяха избрани от листата на “Атака”, после се обявиха за независими, гласуват заедно с ГЕРБ, а от днес се обявяват за депутати на СДС. Не се питайте как е възможно това.