Skip to content

Март 2013

Литературата Днес

Как да напиша ревю за книга, която ме погълна и обсеби?

„Поправките“ е нещо като косъма, на който виси Дамоклиевият меч. Усещаш колко близо е фаталният момент, когато няма да понесеш прочетеното и емоционалната гилотина ще се стовари върху ти.

Джонатан Франзен те поставя в едно американско семейство, което по нищо не личи да се отличава от останалите. Старата Инид, готова на всичко да създава впечатление за по-висока класа. Сприхавият Алфред и склонността му към самосиндикални решения. Трите им деца – депресарят интелектуалец и тарикат Чък, прагматичния бизнесмен и мамино синче Гари и чаровната Денис с нейната неизяснена сексуалност.

 

Йовко Ламбрев

 Moulin Rouge

   от Йовко Ламбрев


Moulin Rouge през нощта е далеч по-впечатляващ отколкото на дневна светлина. През деня секс-индустрията наоколо взима надмощие с многобройните секс-магазини и peep show клубове, но през нощта, независимо от светлинните реклами, опитващи се да отвличат вниманието, поне за туристите, Moulin Rouge и пространството пред него са във фокуса на всички обективи.

Moulin Rouge
Fujifilm x100

Оригинален линк: "Moulin Rouge" - Някои права запазени

 

Иван Бедров

 Реваншът на политиката

   от Иван Бедров


850016_375_282_4x3Насила. С един силен и звучен шамар. Така политиката ни събуди и ни потърси сметка за това, че сме я изоставили от години. Това е позитивният прочит на случилото се в България. Лесно е да видим лошото – пролетаризирана тълпа, ирационални искания, омраза, неадекватност от страна на статуквото. Доброто обаче е, че събитията върнаха интереса на част от българите към устройството на обществената сфера, към процеса на взимане на решения, т.е. към политиката.

 

ФК Куинс парк Глазгоу

 Разочароващо поражение за “Куинс”

   от ФК Куинс парк Глазгоу


anderson_v_elginПоредното неуспешно представяне на “Куинс Парк” като домакин ги лиши от възможността да вземат добра преднина пред техните конкуренти за второто място в дивизията. Този път “Елгин” измъкнаха трите точки на “Хемпдън”. След близо 18 дни без официален мач сега “Куинс” влязоха добре в срещата и водеха играта. Поради наказания от състава отсъстваха Литъл и Кийнън, който са ключови фигури през този сезон. Въпреки това “паяците” държаха инициативата, но не можаха да реализират напълно своето превъзходство в голове, като им липсваше повече острота в завършващата фаза на атаките. От своя страна “Елгин” показаха една стегната защита, но рядко застрашаваха вратата на Нийл Пари. Победният гол за тях дойде не след някакво сериозно разиграване, а след лек подарък от страна главния съдия.

 

beer2beerAngry Birds помагат на малка финландска пивоварна да вдигне продажбите си в кризата, пише wsj.com.

 

Framespotting

 G.I. Joe: Retaliation (2013)

   от Framespotting


ОК. За да бъда напълно честен с вас, ще ви споделя нещо. Аз харесах „G.I. Joe: The Rise of Cobra“, ок? Ок? ОК?! ОК. Факт е, че помня точно 2 кадъра от въпросното заглавие, но това, което не съм забравил е, че предишният G.I. Joe носеше със себе си стабилна доза забава, неподправена, по детски. Дали и вие сте останали с това впечатление, това вече зависи от вас, вашите предпочитания и нагласа.

„G.I. Joe: Retaliation“ излиза (приблизително) четири години след предшественика си, Скалата и Брус Уилис са вътре, а аз няма как да бъда по-малко заинтересован. Дори, май, до колкото си спомням, не съм му гледал и един трейлър. Но! аз си харесвам добре направените екшънчета и ми трябваха точно две положителни ревюта да прочета и някак си успях да се хайпна до небето и обратно, така че отидох на прожекцията с нагласата да си прекарам добре.

 

Горичка

Всяка новопостроена къща в Ланкастър трябва да произвежда 1 kw.

Всяка новопостроена къща в Ланкастър трябва да произвежда 1 kw.

 

Горичка

Ако не знаем произхода на храната си, често с нея поглъщаме антибиотици, химикали и всичко останало, с което тя е била обгрижвана. Фото: Крис Компст чрез flickr

Ако не знаем произхода на храната си, често с нея поглъщаме антибиотици, химикали и всичко останало, с което тя е била обгрижвана. Фото: Крис Компст чрез flickr