Skip to content

Юни 2013

Тимур и неговите командоси

 Извинете, а вие колко пари давате?

   от Тимур и неговите командоси


Преди десетина години попаднах на една среща на бизнесмени, мениджъри и предприемачи, на тема… Всъщност вече не помня темата, но във въздуха вече се носеше едва доловимото благоухание на т.нар. „предприсъединителни фондове” и изобщо – ясно беше, че членството ни в Европейския Съюз е само въпрос на време и всеки се боеше колегата му да не откъсне по-голямо парче от очакваната баница. С две думи – обсъждахме проблемите си и как ще я караме за в бъдеще.

 

Николай Слатински

  Това е толкова нелепо - сладострастната радост, че протестите не са най-многолюдните и дори - виждате ли - стават все по-малочислени.
  А за мен това е нелепо по много причини. Ето две от тях.
  
  Първо, някога в началото на демокрацията един вътрешен министър, Пенчо Пенев, реакционно и леко зловещо броеше хората по "сините" площади и ги съобщаваше в "По света и у нас", за да втълпи колко малко са те.
  Второ, ние в Перник страшно се радвахме, че нашите митинги са по-многолюдни от червените.
  Животът показа, че броят на хората по площадите не е най-силното доказателство за важността на това, за което те са на площадите.

чети по-нататък

 

Framespotting

 World War Z (2013)

   от Framespotting


След като изгледах „World War Z“ ме запитаха „Ама и в този филм ли зомбитата просто изскачат от нищото и почват да дъвчат нищо неподозиращите хорица?“ Наложи ми се да обясня, че този вид филми не е за ходещите не-мъртви, а за ходещите с пулс и работещ мозък, който могат да загубят; че всъщност политическата и социалната критика и темите, които зомби филмите разглеждат са много по-важни от това колко литра кръв ще се пролее, колко патрона ще се изстрелят и ръце ще се отрежат. Разбира се, последва логичният въпрос „Значи всъщност ‘Z-та световна война’е рядко срещан интелигентен летен блокбъстър?“ Ами… всъщност не. Почти всички персонажи вътре са доста тъпи и плоски, действието скача наляво и дясно сякаш сме в отпуска и тур операторът иска да ни покаже колкото се може повече от забележителностите, но е все още нов и неуверен. Но хей! Брат Пит участва (че и продуцира)!

 

beer2beerНад 8000 бутилки Somersby ще раздадат от Карлсберг България на 30 юни /неделя/ на поляната до фонтаните на централния вход на Южния парк в София. Пивоварната черпи за Джулая и обещава триметрова отварачка, борба с гравитацията, графити и карикатуристи.

 

Николай Слатински

  Понеже от 2009 г. ( а не от 2013 г.), както абсолютно лесно може да се види на моя сайт, бях по своему последователно и безпощадно критичен към управлението на "ГЕРБ", си позволявам да кажа две думи за непрекъснато набивания в общественото съзнание сега въпрос "А къде бяхте, когато?" (с версии "А защо мълчахте, когато?, "А защо не протестирахте, когато?").

чети по-нататък