Skip to content

Август 2013

ФК Куинс парк Глазгоу

Scottish_League_2Само седем минути не достигнаха на „Куинс Парк“ за да спечели първата си точка за сезона срещу гостуващия „Стърлинг Албиън“. Отново проблеми с титулярния състав принудиха мениджъра Спиърс да отново да търси промени и нови решения, като най-голяма се оказа липсата на плеймейкъра Дейвид Андерсън. За разлика от предишните мачове този път „Куинс“ играха по-стегнато и се противопоставиха успешно на силния съперник, който е сочен сред фаворитите за промоция. Добрите изяви на вратаря Браун и на защитната линия като цяло задържаха атаките на „Стърлинг“ чак до 83-та минута, когато гостите откриха резултата чрез Кънингам. Вторият гол за тях падна в 93 мин. и беше малко повече отколкото те заслужаваха.

 

Иван Ванков

 Детакли за курса по PHP

   от Иван Ванков


На 4-ти курса започва. Изненадващо много хора се записаха, повече отколкото побират залите. За щастие, хората каращи курса онлайн, ще са със същите възможности за сертификат, както и хората в залата. Тоест, домашните ще се предават електронно, и присъствието НЯМА да участва в критериите, кой ще се допусне до изпит за сертификата.

Има сформирана Facebook група на курса, използвайте я, ако имате някакви въпроси,предложения или уточнения. Отговорите ще ги прехвърлим в официалният сайт на курса.

PS: надявам се аудио качеството да го докараме на ниво, ама ……..

Ами това е. Очаквам с нетърпение да се видим :)

 

 

Първи впечатления от последно прочетеното

 Човекът в лабиринта - Робърт Силвърбърг

   от Първи впечатления от последно прочетеното


Историята има толкова камерен вид, че спокойно би могла да бъде поставена в някой театър - сцената е почти все една и съща, героите не са много, а основните са даже са

 

Николай Слатински

  Приятели, вкл. във Фейсбук постоянно ме критикуват на личната ми поща и в разговори, че не съм бил заявил позицията си по предстоящата война на Запада срещу Сирия. Непрекъснато ме притискат за мнение и журналисти от различни медии.
  Изобщо не съм се "покрил", не съм се "скатал", а "мълчанието" ми е стечение на резултат от някои обстоятелства.

чети по-нататък

 

Иван Бедров

Euro-Money-Printed-Toilet-Paper-Dollar-Bill-TissueОсем фирми са получили две трети от обществените поръчки в строителството от началото на годината; 2% от фирмите печелят 98% от всички обществени поръчки; над 70 на сто от обществените поръчки са манипулирани в полза на един конкретен кандидат.

 

Пътуване до...

Наближавеме края на пътуването из Исландия заедно с Гергана. В „нулевия“ ден пристигнахме в Рейкявик, е през първи ден заминахме към Синята лагуна, после поехме към гейзерите и водопадите на Исландия, посетихме известния вулкан Еяфялайокул и близките глетчери, тръгнахме по непреодолимите части на страната, които в крайна сметка преминахме.

 

Стара София

 Новата загадка

   от Стара СофияКоя и къде е тази интересна сграда? 

Look at the Stars

 Триплетът в Стрелец

   от Look at the Stars


Горните три мъглявини се наблюдават в съзвездието Стрелец. Голямата мъглявина вляво от центъра е М8, вдясно от центъра е М20, а третата NGC 6559 се вижда над М8. И трите мъглявини се намират на около 5000 светлинни години от нас.

Image credit: Tony Hallas


 

Как се пише

Правилно е да се пише полуслято – научно-технически, също и научно-техническа, научно-техническо. Полуслято се пишат сложните прилагателни имена, чиито съставки…

 

Първи впечатления от последно прочетеното

 Опасен чар – Свобода Бъчварова

   от Първи впечатления от последно прочетеното


Висше образование без пари е като крайцер без океан.