Skip to content

Април 2014

Handful of Light

 Юбиляри и наздравици

   от Handful of Light


sunshine

Днес ми се иска вещерския талант да ми помогне да разчопля облаците, да им разкъсам мазните обвивки, да хвана някой горещ лъч и да изтегля слънцето. И не защото е първия от поредицата шокиращо много почивни дни! Или напук на заминаващите да дирят слънцето в южните страни. А просто, защото мисълта за човека, който днес има рожден ден, успява да ми докара слънчева усмивка, дори и да съм затънала в облаци :D

 

WhAT Association

Ако се чудите защо не сме писали повече от 2 месеца, отговорът е прост: копаем на обществената нива и често иначе острите ни сечива удрят на камък или затъват в кал до дръжките. Или по друг начин казано, организираме общински конкурс — конкурсът за площад Централен в Пловдив, съвместно с Община Пловдив и One Architecture Week.

За 6 месеца направихме задание, подложихме го на обществено обсъждане, променяхме го, чакахме одобрението му от бързите като гепарди институции (4 месеца), тествахме го с архитекти, сковахме сайт и бекенд система и преди 2 седмици конкурсът тихо беше обявен:

 

Горичка

Фотография: .brioso.

Помолихме лекторите и модераторите на Форум Заедно да ни препоръчат любимите си книги по темата. Ето какъв чуден списък се оформи:

 

Как се пише

Когато представлява наречие със значение ’отляво или отдясно на нещо’, ’по страничната част на нещо’ или ’от разстояние’, се пише…

 

Пътуване до...

Продължаваме обиколката с лодката на Димитър из северните егейски острови на Гърция –  вече бяхме на Диапорос, бяхмедо остров Амуляниплавахме край манастирите на Света Гора – Атон, после изминахм разстоянието между остров Тасос и Алекснадруполис (Дедеагач), а за последно поехме обратно към Порто Лагос и столицата на Тасос – Лименас.

 

Николай Слатински

 За песимизма и диагнозата

   от Николай Слатински


  Мой приятел постоянно и добронамерено ми чете лекции за необходимостта да гледам по-оптимистично на нещата, че съм бил песимист. Но...

чети по-нататък

 

Стара София


От дълбока древност нуждите на София от питейна вода са задоволявани от изворите и реките на планината Витоша. С бързото разрастване на столицата след Първата световна война този ресурс се оказва недостатъчен, което поражда сериозна криза във водоснабдяването на града. Ето защо, едно от най-важните и големи постижения на инж. Иван Иванов е проектирането и изграждането на водопровода Рила - София. Този мащабен и трудоемък проект, осъществен между 1919 и 1933 г., прави достъпна за столицата живителната рилска вода, която и до днес носи неизмерима полза за София и нейните граждани.

 

Тимур и неговите командоси

 Дарбата

   от Тимур и неговите командоси


В сряда сутринта бай Иван прогледна с третото си око.

Предишната вечер бе ходил да гледа мача в комшията Добри от третия етаж – разприказваха се, удариха по няколко ракийки, после имаше продължения (и мачът, и ракията), дузпи, репортаж от другия мач – и докато разбере, то станало два часът, а стълбите омекнали като гума. И когато нашият човек най-накарая се прибра, оказа се, че кака Минка още не спи, а чака с тиган в ръка да си поговорят за някаква „пукница”. После тя замахна и – дали понеже тиганът беше оригинален „Тефал”, или защото попадна в някаква особена точка на главата – не стана ясно, но бай Иван се свлече на земята и загуби съзнание, а на сутринта установи, че вече може да чете мисли.

Всъщност тъкмо бяха седнали да закусват и той направи забележка на дъщеря си да махне плеъра, докато се храни.

 

Пътуване до...

 Будапеща – красавицата на Дунав

   от Пътуване до...


Днешният пътепис ще ни води до Будапеща, а водач ще ни бъде Милена. Приятно четене:

 

 

Будапеща – красавицата на Дунав

 

 

Будапеща

 

ФК Куинс парк Глазгоу

 „Берик“ отмъкна трите точки

   от ФК Куинс парк Глазгоу


Сн.: QPFC Official Facebook Page

Сн.: QPFC Official Facebook Page

„Берик Рейнджърс“ запази шансове за плейофите, след като успя да обърне резултата в оспорвания мач срещу „Куинс Парк“ на „Екселсиор“. Това беше последното домакинство на „паяците“ в Еърдри за този сезон и то запърши неуспешно за тях. В състава на „Куинс“ липсваше отново Дейвид Андерсън, който се очаква да напусне клуба след края на сезона.