Skip to content

Септември 2014

Николай Слатински

  Потресен от отношението на част от нас, от нашата претенциозна и претендираща за избраност общественост към Цветан Тодоров и Юлия Кръстева, написах два коментара във Фейсбук.

чети по-нататък

 

Пътуване до...

Малко летни зарисовки от Славейка. Не четете по време на ядене :)

 

Приятно четене:

Тюлените по българското Черноморие

Дебели хора. Навсякъде.

 

ФК Куинс парк Глазгоу

Брайън Уортън с първия си гол за

Брайън Уортън с първия си гол за „Куинс Парк“. Сн. Queen’s Park FC Official Facebook Page

Трети мач без загуба и втора поредна домакинска победа записа „Куинс Парк“ при успеха с 2-0 над гостуващия състав на „Берик“. Вратарят Мюър пък удържа втората си „чиста мрежа“ за сезона. Големият позитив от този мач е продължаващата серия от отбелязани голове, след като в началото на надпреварата в Лига 2 „паяците“ имаха известни затруднения пред гола. Сега момчетата на Макфърсън изглежда са преодоляли този проблем.

 

Йоана Петрова

 Как да си направя чесън конфи

   от Йоана Петрова


След като споменах чесън конфи в публикацията за патешко бутче конфи нямаше начин да не последва отделна публикация, за чието по-бързо осъществяване допринесе и желанието на Ева. Понеже ще готвим по рецепта на Хестън Блументал, то нещата няма да се случват бързо. В неговите рецепти всяка стъпка е свързана с определен процес, който или окрехкотява, или извлича аромати, или предава такива и винаги всичко е свързано със запазване и концентриране на естествения вкус чрез щадяща термична обработка, и прилагане на всевъзможни техники (в рамките на една рецепта) за постигане на максимално удоволствие от вкуса на продукта или по-лесно казано – да се покаже най-добрата му страна.

 

Пътуване до...

Продължаваме с пътеписа на Галина за израелската област Галилея – вече бяхме в Рош ханикра,  Монфор, индустриалния парк Тефен, Пкиин, град Ако и националния парк Бейт Шеарим. Днес, като за финал на пътуването, сме в археологическия парк Ципори.

Приятно четене:

Ципори

част седма на

Галилея, Галилея

 

 

 

 

 

Тимур и неговите командоси

 За тях отново има шанс

   от Тимур и неговите командоси


Скъпи приятели, вие гледате поредното издание на нашето публицистично предаване „Плува ли ми корабче в окото?” с любимата ви водеща Калинка Бръмбарова. Тази вечер ще коментираме отвратително грозното престъпление „търговия с жива плът”.
Както знаете, през миналата седмица бе проведена безпрецедентната акция „Евклид” с участието на Европол, Интерпол, Монопол и Никопол (не ми подсказвайте от студиото, за Европол съм сигурна), в резултат на която бяха заловени големи количества наркотици, пресечени канали за трафик на хора и освободени жертви на сексуално насилие.
***
Тази вечер съм поканила тук три от жертвите, за да станем всички заедно съпричастни на случилото се с тях. И така – обръщам се към първия ни гост – моля разкажете ни вашата трагична история:

 

Горичка

 

   от Горичка


German-Lithium-Ion-Battery-1

Екип от Центъра за слънчева енергия и водородни изследвания в Баден – Вюртемберг е разработил литиевойонна батерия, която ще промени напълно представите ни за житието и страданието на зарядните утройства. Четете надолу.

 

Йовко Ламбрев

 7 причини ЗА Реформаторски блок

   от Йовко Ламбрев


Помолиха ме да отговоря кратко в блиц-блог-анкета на един въпрос в 7 негови проекции. Ето и моите 7 отговора:

Въпрос: С какво позициите на Реформаторския блок по следните въпроси те карат да гласуваш за тях?

 

Йовко Ламбрев

 7 причини ЗА Реформаторски блок

   от Йовко Ламбрев


Помолиха ме да отговоря кратко в блиц-блог-анкета на един въпрос в 7 негови проекции. Ето и моите 7 отговора:

Въпрос: С какво позициите на Реформаторския блок по следните въпроси те карат да гласуваш за тях?