Skip to content

Март 2015

Първи впечатления от последно прочетеното

 Колимски разкази – Варлам Шаламов

   от Първи впечатления от последно прочетеното


Това е чисто руско щастие — да се радваш, че са осъдили невинния на пет години. А е можело да му лепнат десет, дори разстрел.

 

Пътуване до...

Днес с голямо съжаление ще завършим престоя си на Малдивите – започнахме с остров Мееру, сега ще се запознаем малко с морските обитатели на архипелага.

Приятно четене:

Малдиви

Рибки за гледане, рибки за ядене

част втора

Раят на Земята

Преди туризмът да се развие като водещ отрасъл в икономиката на Малдивите през началото на 70-те, основен поминък за местните е бил риболовът. И до ден днешен Малдивите са известни със своето

разнообразие на риба и морски продукти

Това се отрази на ястията предлагани в ресторантите на острова – основно местна риба, приготвена в различни вариации. От на скара с различни сосове и подправки до рибено къри. Разбира се не лисваше и месо – пилешко, агнешко, телешко, дори и свинско. Но най-впечатления бяхме от сладкарските шедьоври, които опитахме.

 

Как се пише

С главна буква се пише само първата дума – Руска федерация, тъй като представлява съставно (т.е. състои се от две…

 

Стара София


Тази прелюбопитна снимка от 1887 г. е дело на известния фотограф Иван Карастоянов. Това ранно изображение ни разкрива живописната гледка на днешната улица "Граф Игнатиев" в частта след градината при храма "Св. Седмочисленици". 


Детайли:

 

Как се пише

Правилно е да се пише слято – кандидатдепутатски, също и кандидатдепутатска, кандидатдепутатско, защото това прилагателно име е образувано от сложно…

 

Николай Слатински

 Передел и Беспредел

   от Николай Слатински


  Наистина скандално интервю:
  ”Цветан Василев пред “Гласове”: Поискаха ми да прехвърля безвъзмездно активи. След като се опълчих, предизвикаха кризата в КТБ”, http://glasove.com/politika/49772-cvetan-vasilev-pred-glasove-poiskaha-mi-da-prehvyrlq-bezvyzmezdno-aktivi-sled-kato-se-opylchih-predizvikaha-krizata-v-ktb”
  
  В клана на безскрупулно и безмилостно притежаващите България тече безпощадна битка Кой кого. Вече е ясно кой Кого... Жестоко наръфаният и разръфаният търси "Гласове", за да му се чуе гласът.
  Победената част от глутницата е обречена, в немилост, и вопи, крещи, пищи на умряло.
  Победилата част управлява страната, укрепва властта си чрез плътен контрол над специалните, полицейските и съдебните институции и се облизва, храносмила и (извинете за израза) са оригва след преяждането.

чети по-нататък

 

Димитър Цонев

[su_quote]О, ако имахме пламтяща муза, която да ни вдигне в емпирея на висшето изкуство; а за сцена — държава цяла; и князе на нея да изпълняват бляскавите роли пред публика от истински крале![/su_quote] Ако не разпознавате встъпителните думи на Хорът Continue reading

 

Георги Иванов

 Часът на Земята, ама друг път.

   от Георги Иванов


Това е заглавие от Дневник. Някой се възмущава как не правим нищо за Земята, а именно да държим 1 час изключено осветлението… Да си призная от години не участвам в тази инициатива, затова пък също от години цялото осветление в къщи е LED, което сумарно по него вечерно време гори около между 24 и 30 вата, според това дали свети коридора. Не е малък принос като цяло. А и като цяло тази кампания е изключително лицемерна.

 

LeeAnn

 Чанове … №1

   от LeeAnn


Ако трябва да напиша цялото изречение, то ще звучи така:

Чанове Витоша участваха в Девети Национален Фестивал за народни хора „Хоро се вие, извива“, който се проведе в зала „Триадица”, вчера, 28.03.2015 г. и спечелиха място №1.

И въпреки, че заглавието казва много, в никакъв случай не казва всичко, затова затегнете коланите (упс, който има </p>  </div>

  <div class=