Skip to content

Април 2015

ФК Куинс парк Глазгоу

Пат Слейтъри се разписа срещу

Пат Слейтъри се разписа срещу „Шайър“. Сн. Queen’s Park Official FB Page

Както и при равния с „Арброут“ през миналата седмица и сега „Куинс“ взеха само точка срещу „Шайър“, въпреки че играха добре.

 

Линукс за човешки същества

Fresh Player ви позволява да използвате най-актуалната версия на Adobe Flash под Линукс, която е с архитектура PPAPI, дори и в браузъри, които не поддържат PPAPI. Като например Firefox, който поддържа архитектурата NPAPI, и като резултат е ограничен да използва по-стара версия на Adobe Flash (11.2).

Fresh Player работи като „мост“ между приставката и браузъра.

Ето какво трябва да направите за да използвате най-новия Adobe Flash:

 

Николай Слатински

  Един мой приятел казва: Всички не могат да бъдат умни. Да си умен е въпрос на гени, родители, учители, възпитание, шанс – каквото ти се падне от рулетката на живота. Но да си прост е съзнателен избор. И за него не може да има оправдание!

 

Първи впечатления от последно прочетеното

 Блудна луна – Майкъл Конъли

   от Първи впечатления от последно прочетеното


Един нетипичен ранен роман на Конъли, макар да личи слабостта му към млади жени с характер, които вадят пари от Вегас.

 

C, PHP, VB, .NET

 Релационно деление с MySQL

   от C, PHP, VB, .NET


Вече знаете за Декартовото произведение на таблици и как то се осъществява с JOIN операция без ON условие. Това е случаят, когато всеки елемент от едната релация се свърже с всеки елемент от другата. Бележи се с C = A x B. Операцията „релационно деление“ e обратната операция на Декартовото произведение – можем да кажем, че A = C ÷ B, както и B = C ÷ A.

Нека вземем един пример – имаме списък със студенти, имаме списък с учебни предмети и имаме списък кой студент каква оценка има по даден учебен предмет:

 

Пътуване до...

Продължаваме пътуването из Шри Ланка с Крум. Бяхме на плаж в Негомбо и разгледахме Анурадхапура. Днес продължаваме до скалата Сигирия, а после ще се повозим и на влак

Приятно четене:

Шри Ланка

далеч от снега през зимата

част втора

Скалата Сигирия и до Нувара Елия с влак

Сусил се оказа много готин и цялото му семейство. Беше ни малко тъжно, когато се разделихме с останалите сутринта и потеглихме към

Сигирия – една от най-големите скали в света

Все пак си беше хубаво да попътуваме с кола и човек, който е запознат с района и започва всяко изречение с because или normally.

След като тръгнахме към 9 сутринта, спряхме да хапнем на бързо на едно място и продължихме напред в стила на Кубрат Пулев. Както караше, Сусил спря след един мост и каза да идем

 

Как се пише

Двете форми са дублетни. Препоръчителна е употребата на валцуване. Металните профили се произвеждат при студено валцуване/валцоване на стомана до тънки…

 

LeeAnn

 Любовна история

   от LeeAnn


Напоследък съм погълната от красиви и нежни песни на френски език (умишлено не казвам „френски песни“, а казвам „песни на френски език“, защото има разлика </em></p>  </div>

  <div class=

 

WhAT Association

Архитектурните конкурси в България станаха толкова дискутирана тема, че чак ни е неудобно да ви занимаваме пак с нея. Отново да повтаряме, че добрият архитектурен продукт се ражда в честна, оспорвана и международна конкуренция. Че Закона за обществените поръчки в настоящия си вид не помага, а напротив, пречи за провеждането на честен, оспорван, камо ли международен архитектурен конкурс. Както и да говорим, че нещата все пак се променят, макар и с малко, макар и трудно.

Пътят към идеалния архитектурен конкурс е неравен и кофти асфалтиран, знаем го от опит. Но вярваме, че всеки нов опит ни приближава все повече до целта.