Skip to content

Юни 2015

Николай Слатински

  Някога, някога, толкова някога, колкото 25 лета, аз също държах пламенни рачи на 30 км от София, убеждавах, агитирах, пробуждах, доказвах.   Колко успях се вижда и е безпощадно ясно.
  Но тогава един голям български художник, мой съгражданин (онзи ден видях негови картини в т.нар. Български Лувър) ми каза: Не се пАли, не се опитвай да им кажеш, че е по-хубаво да са свободни; остави ги да им се случи всичко онова, за което искат да гласуват! На българина му идва акълът само като си набута физиономията в л…ната!
  Ама аз – не, та не…

чети по-нататък

 

Тимур и неговите командоси

 Ало, господин началник - 3

   от Тимур и неговите командоси


- Ало, господин началник? Сержант Петров от КАТ е на телефона. Извинявайте, че се обаждам в полунощ, но ситуацията тук е сложна и вие казахте...

- Да, да, слушам.

- Ами седим си ние с колегата Иванов в патрулката в центъра на село Горно Нанадолнище, до един обор - и чакаме да мине някой да го снимаме. Понеже вие нали казахте, че бюджетът на нас чакал...

- Да - и после?

- Ами тук изведнъж възникна етнически конфликт. Значи от едната стана на главната улица живеят българи, а от другата - цигани. И се скараха заради музиката.

- Някой я е усилил много? Кажете му да я намали.

- Не, не, то и от двете страни гърми. Обаче циганите слушат Азис, а българите - Веско Маринов, дето пее там за нас, че сме пазели.

- Знам го Маринов, после?

 

Как се пише

Правилно е да се пише съсредоточавам (се). Главоболието му беше преминало, но все още трудно съсредоточаваше мислите си. Постепенно централната…

 

Пътуване до...

 До Финландия на Голф (5): Хелзинки

   от Пътуване до...


Продължаваме по пътя за Финландия с Голфа на Иван. Започнахме с Румъния и Лвов в Украйна, продължихме през Белорусия, минахме през Москва, Новгород, Санкт Петербург и Виборг, а днес достигаме крайната си цел – Хелзинки във Финландия

Приятно четене:

Хелзинки

Финландия

част пета на

До Финландия на Голф

Стигнахме и до

 

Николай Слатински

 Ципрас всъщност убива демокрацията

   от Николай Слатински


  Умът ми не го побира как може някой да се възхищава на левичарския ултрапопулизъм на Ципрас! Но нека допуснем, че това е мой личен проблем, произтичащ от разбирането ми, че заемите трябва да се връщат, питото трябва да бъде платено, договорите трябва да се спазват, а сметките без кръчмар - да се наказват.

чети по-нататък

 

Пътуване до...

Продължаваме заедно с Валентин и опела му по пътя от Японско море и Владивосток към дома. На отиване в две резюмета успяхме да преминем от Румъния до Москва, както и през цяла Русия до границата с Монголия, минахме през Монголия на два етапа, за последно навлязохме в руския Далечен Изток и достигнахме целта – Японско море.

 

Васил Колев

 2015-06-28

   от Васил Колев


СПИМИСЕ.

Anyway, седмицата беше пълна с всякакви весели неща:

– Имам си MNT-KROKODIL в RIPE (за което имам да черпя Драго).

– 7-8-9 човека, вързани по тунели, няколко и с BGP (които могат да се видят в моя nagios). Все още хората се добавят на ръка, Мариян е почнал да пише интерфейс (явно му е скучно).

 

Магдалина Геновa

 Да си гей в България

   от Магдалина Геновa


Текст, писан за Дневник, 26.06.2015г.

Какво е да си гей в България е нещо, за което много хора не си дават сметка. Разбира се, мнозина имат близки, които са някъде в спектъра на ЛГБТ (лесбийки, гей мъже, бисексуални и транссексуални), но повечето се сещат за нас веднъж в годината, покрай шума около прайда или когато им пуснат Азис.

 

Владимир Кабрански

 Седмицата 26 2015

   от Владимир Кабрански


Студена и дъждовна седмица. В интерес на истината, макар че всеки ден носех чадъра, не се наложи да го използвам нито веднъж. Разминавах се с дъжда и виждах само следите му. Водни капки навсякъде.