Skip to content

Юли 2015

Йовко Ламбрев

 Смешен плач

   от Йовко Ламбрев


Заглавието е напълно достатъчно за коментарите, които последваха фалита на „Преса“ и „Тема“. И не искам да бъда груб, нито да злорадствам, но… Сериозно ли!? Някой е отишъл да работи в „Преса“, вярвайки че ще прави независим вестник и журналистика? При Тошо Тошев и Валерия Велева!?…

В интерес на истината, следва да призная, че и аз съм работил за гадове (и шефове, и клиенти), но… винаги съм го правил осъзнато – било заради колеги, екип или поети ангажименти и отговорност, и никога не съм се заблуждавал за рисковете, нито за това кой стои срещу мен.

 

Димитър Цонев

 Angry Birds 2

   от Димитър Цонев


Днес е денят, който бележи нов етап в пристрастяването. Днес Rovio извадиха на пазара версия 2 на популярните Angry Birds. Въпреки многобройните експанжъни, сега е ред на нещо ново, затова слд името се кипри гордо 2. Това е то, всичко останало започва оттук. Не ме търсете скоро!

 

NeeAnn

 Happy SysAdmin Day v16 …

   от NeeAnnsysadminhttp://www.leeneeann.info/blog/wp-content/uploads/2015/07/sysadmin-728x1... 728w, http://www.leeneeann.info/blog/wp-content/uploads/2015/07/sysadmin.jpeg 800w" sizes="(max-width: 355px) 100vw, 355px" />

Вашата мрежа е сигурна, вашият компютър е включен и работи (даже и под Windows), вашият принтер не е задръстен с хартия?!

Защо?!

Защото (най-вероятно) имате прекрасен системен администратор или даже цял IT отдел, който да ви държи над водата? Ако всичко това е така, можете точно днес да отидете и да благодарите на тези хора, без които трудно щяхте да се вписвате в съвременния свят.

 

Пътуване до...

 Леденика

   от Пътуване до...


Днес Теодора ще ни води до пещерата Леденика – за да не останете разочаровани, още от сега ще трябва да ви кажа, че тя няма да влезе в самата пещера, а ще ни разкаже за „обновленията“ край нея. Приятно четене:

Леденика

„обновената“

Случи се така, че през месец май се озовахме край Враца и моментално решихме, че ще видим

пещера Леденика

Времето беше чудесно, имахме повечко от него на разположение, защо да не?

Докато пресичахме града, видяхме множество хора излезли на разходка край реката. Там имаше и лагер от малки цветни палатки – като балончета, разхвърляни по тревата. Много младежи се катереха по скалите – мравчици, опасани с въжета. Гранитните гиганти се извисяваха – плоски и равни, да се чудиш за какво да се захванеш.

 

Йоана Петрова

Лятото е безобразен сезон. Безобразен, не заради горещината, а погледнато от кухнята ми. То е кулинарно безобразен сезон. Едновременно ми се иска да готвя с всички зеленчуци и плодове, които излизат сега, но и да карам само на салати и пресни плодове. Докато обикалям пазара, готвя постоянно. Наум. Виждам кадифени на вид малини, а до тях блестящи черни къпини, чиито отенък прозира в тъмносиньо на слънчевата светлина и си мисля, че много добре ще стоят върху Павлова. Искам да ям едновременно и пъпеш, и диня, но няма къде да ги събера, защото току-що съм изяла половин килограм смокини. Другият половин килограм бих го сложила в галет или още по-добре в шоколадовия сладкиш със смокини и карамелизирани бадеми (ще го намериш в книгата ми).

 

Николай Слатински

 България плаче за революция

   от Николай Слатински


  Не, че искам да сложа прът в идеята за събиране на 200 000 подписа, та да се отстрани ММ.
  Но, извинявам се за примера, то е малко като ентусиазмът на публиката на ЦСКА – отборът го пратиха в зоните, да ритат с Червено знаме и Септемврийско знаме от някакви обезлюдени градчета от селски тип, които използват през уикендите селската мера вместо за паша на кравите, за някое и друго мачле. А иначе останалите в А група си редят нещата, лъжат се и се мамят един друг и се правят, че има първенство.

чети по-нататък

 

Пътуване до...

 С каяк около остров Лефкада

   от Пътуване до...


Мислите си, че ви е горещо? Тогава да покараме каяк в Йонийско море, заедно със Стоян :)

Приятно четене:

 

Как се пише

Правилно е да се пише полуслято – строително-монтажен, също и строително-монтажна, строително-монтажно, строително-монтажни. Полуслято се пишат сложните прилагателни имена, чиито…

 

Веселина Вълканова

 Книга-сладолед

   от Веселина ВълкановаЕдна книга като сладолед, която можеш да изядеш с кориците - вафлени фунийки. "Сватби на животни и неща" от Рая Господинова и Георги Господинов на "Жанет 45", оформление Яна Левиева, илюстрации Рая Господинова и Георги Господинов.