Skip to content

February 2016

Тимур и неговите командоси

 Борбата с уличната престъпност

   от Тимур и неговите командоси


И днес, както всеки ден напоследък, младият пенсионер Георгиев седеше пред телевизора, пиеше кафето си и се осведомяваше какво ново са измислили управляващите, за да подобрят живота му.

 

Пътуване до...

Завършваме  централноазиатското пътуване с опела на Валентин – започнахме с Украйна и руските кавказки републики, обиколихме Азербайджан,  през Калмикия стигнахме Астрахан, а последния път прекосихме КазахстанДнес ще пътуваме през Киргизстан, с което завършваме пътешествието на пернишкия Опел

Приятно четене:

С Опел до Средна Азия, 2015

шеста част

 

ФК Куинс парк Глазгоу

Ladbrokes

„Куинс Парк“ се намесиха отново в битката за титлата в Лига 2 след заслужена победа у дома срещу един от другите претенденти „Ийст Файф“.

Гостите от Медил влязоха в мача като лидери в класирането, но не съумяха да покажат защо заемат това място. Първото полувреме премина при равностойна игра без някакви забележителни моменти пред двамата вратари.

 

Милен Петрински

 I know what you did onbeforeunload

   от Милен Петрински


There are a couple of questions on StackOverflow about distinguishing download links in onbeforeunload event handler, the usual use case being skipping loading animation. The simple solution is to use the download attribute on the link itself, but this can’t be applied for forms. I had the same problem and fortunately I found a solution.

 

Как се пише

Двете форми са дублетни и могат да се употребяват равностойно в книжовната реч. Преди 2002 г. дублетни форми бяха всеослушание…

 

Как се пише

Това съчетание от две съществителни имена се пише разделно – среща дискусия, защото първото може да се членува: срещата дискусия.…

 

Владимир Кабрански

 Седмицата 9 2016

   от Владимир Кабрански


Цветовете на дряна в двора са започнали да се отварят. Не бях забелязал това. Денят се увеличава, но времето все не ми стига. Не стига за важните неща. За глупости винаги намирам време.


Тази седмица направих и малко снимки. Поне такива, които си струва да се запазят. В градините вече минзухарите са цъфнали. Другата седмица се надявам да открия и дивите.

 

Димитър Цонев

 Уеб ВИЗИЯ 2016

   от Димитър Цонев


Уеб Визия 2016 постави началото на редица обсъждания за пресечната точка между индустрията за красота и публиката ѝ, различните форми на общуване и проблемите, които поражда съвременното дигитално битие.

Уеб Визия 2016 беше прекрасно събитие – единствено по рода си в този сектор и за мен беше задължително да присъствам – от една страна като PR на Стар Нейлз – България, а от друга – като запален привърженик (изследовател и критик) на дигиталния свят. Получих покана да бъда модератор на дискусията за бариерите, предразсъдъците и възможностите за прилагане на похватите на дигиталния маркетинг в индустрията за красота. Беше привилегия, която нямаше как да откажа.

 

Как се пише

Правилно е да се пише чорапогащник, мн.ч. чорапогащници. Думата е образувана от чорап(и) + гащ(и) + -ник. Това трябва да…