Skip to content

Март 2016

Пътуване до...

Заедно с Галена продължаваме из Барселона – първият ден беше посветен на Камп ноу и Саграда фамилия, през втория ще обиколим парка Гюел, хълмовете Тибидабо и Монтжуик.

Приятно четене:

В Барселона

за 3 дни

втора част

Паркът Гюел, Тибидабо и Монтжуик

Ден втори

За днешният ден по програма бях предвидила

 

Владимир Кабрански

 Китайска работа

   от Владимир Кабрански


За Лора могат да се кажат много неща.. Някои хубави, други не съвсем. Обаче никой, никога не е твърдял, че с нея му е било скучно.

 

Васил Колев

Около едно интервю, което правих тия дни и понеже един приятел иска да изпитва някакви кандидати при него, реших да измисля малко въпроси като за интервю за админи. Ползвайте на воля :)
(историята показва, че никой от кандидатите за работа не ми чете блога, та няма страшно, че ги публикувам тук)
Въпросите са отворени, донякъде не-напълно зададени – това е полезно, понеже показва как кандидатът мисли и какви уточняващи въпроси задава.

Как бихте реализирали система за backup, на която сървъра не може да прочете данните на клиента (т.е. са криптирани подходящо) и compromise на клиента не води до възможност за декриптиране на backup-ите му?

Ако имате 12 диска, кое е по-reliable – 2 raid масива в raid5 от 6 диска или 1 масив от 12те диска в raid6? Кое е по-производително?
(изобщо, какво е raid6?)

Имате дърво с директории и (много) файлове в тях, как ще намерите кои файлове се повтарят?
(задължително трябва да се знае какво е -print0)

 

Мирчо Мирчев

 New platform

   от Мирчо Мирчев


After my favourite photo blog platform is not maintained anymore, I have changed to here.
All my previous posts will be gradually transferred here (once I find out how to post with past dates :).

Stay tuned...

 

Пътуване до...

С Атанас тръгваме на пътешествие из Индокитай :) Започваме с Банкок, приятно четене:

Пристигане в Банкок

част първа на

Тайланд – Лаос – Камбоджа

И сега ми трепва сърцето като ми замирише на Азия. Или като я видя на сън. И усещам свобода… и безгрижие… и безкрайна доброта… Много пъти си събирах мислено куфарите, понякога „завинаги“!

И един ден просто казах – „трябва да се върна!“. А, и комплекса Анкор искам да посетя, бирата и слънцето да замаят погледа ми… Меконг да ме дари със спокойствие, хората с усмивки, храмовете с мъдрост… сетивата ми да се порадват на храната, подправките, масажите… а халката на пръста ми да ми напомни, че трябва да спра дотук :)

 

Как се пише

Правилно е да се пише слято – немалък, също и немалка, немалко, немалки.   Немалък е броят на обучаваните студенти…

 

Мирчо Мирчев

 Стъклена Пиза

   от Мирчо МирчевОказа се, че не е лесно да се снима нещо подобно

 

Стара София

 Търси се

   от Стара СофияЛюбомир Иванов

Уважаеми приятели на „Стара София“, от известно време търсим местоположението на една интересна стара софийска къща, чиято първа снимка видяхме преди няколко години. Къщата загатва за богат дом и красива архитектура, но единствената й снимка, която бяхме намерили, не позволяваше да разкрием нейното местоположение. 

 

Черничево

Фейсбук групата "Черничево" започва кампания за събиране на средства, с които да ремонтираме църквата "Св. Атанасий." Вярваме, че щом е за църквата, заедно можем да се справим. Сегашното положение на храма е тревожно - покривът тече от няколко години, а оградата се руши.  Църквата трябва да оцелее - наследили сме я от хората преди нас, длъжни сме да я предадем на хората след нас. Тя не е