Skip to content

Април 2016

Григор Гачев

 Поредните вируси

   от Григор Гачев


Напоследък буквално не съм видял е-майл, който да не прелива от вируси. И преди е имало кампании, но тази направо смайва с мащабите си.
Почти месец вече нямам време да се огледам и всеки ден отлагам писането за тази опасност, с надеждата пороят да секне и да ми спести усилието. Той обаче продължава. Слава Богу, нощта срещу Великден е, така че мога да заделя половин час. :-) Който е шаран в тези неща сигурно се е хванал вече, но все пак по-добре късно, отколкото никога.

 

Първи впечатления от последно прочетеното

 Зависимост - Михаил Караиванов

   от Първи впечатления от последно прочетеното


Михаил Иванов е млад професионалист в добрия смисъл на думата, наслаждаващ се днес на онзи кратка погранична зона между безгрижието на младостта и предимствата на натрупания разнообразен житейски опит. Чувствителна и впечатлителна натура, благословена със заразителен смях.

 

C, PHP, VB, .NET

ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ПО ПТСК: РЕЗУЛТАТИ ОТ РЕДОВНА СЕСИЯ 2016

Архив:

1. Списък със студентите, които са освободени от задача и писмен изпит с оценка „отличен 6“.

 

LeeAnn

 Уникалност…

   от LeeAnn


Несъвършенството ни ни прави уникални.
Ако бяхме съвършени, всички щяхме да бъдем еднакви…

 

Първи впечатления от последно прочетеното

 Свят на смъртта I - Хари Харисън

   от Първи впечатления от последно прочетеното


При такова скучно име на автора е направо чудно какви незабравими истории пише. Специално тази е от 1960-та и съм сигурен, че ще изненада приятно всеки съвременен читател с модерните си тематика и стил. Модерни не за тогава, а за сега, днес. Хора, това чудо е писано преди повече от половин век, а действието му е по-живописно от "Аватар" и по-епично от "Титаник"!

 

Магдалина Генова

 La Boqueria

   от Магдалина Генова


Барселона е град не само за културен, но и за кулинарен туризъм. Всъщност честно е да кажем, че храната в духа на града има същата тежест, колкото Пикасо, Гауди и Миро, като освен безбройните заведения от различен вид и клас, в Барселона има 40 (!) пазара за храна, където може да се намери буквално всичко –
+ Read More

The post La Boqueria appeared first on ГЛАДНАТА АКУЛА.

 

Как се пише

Правилно е да се пише унаследяване. В таблицата е представено унаследяването на кръвните групи от родителите. Принц Джордж е трети…

 

Как се пише

Правилно е да се пише слято – завинаги. Една сцена от моето детство се е запечатала завинаги в съзнанието ми.…

 

Стара София


Из списание "София", 1953 г.

София при Освобождението

Тази година бе отпразнувана 75-та годишнина от освобождението на нашата столица София. Това чествуване ни даде повод да направим достояние на читателите на сп. „София“ и на всички интересуващи се от миналото на София едно забравено и малко достъпно до сега описание на града по време на освободителната война в 1878 год.