Skip to content

Октомври 2016

Пътуване до...

Продължаваме заедно с Анжело на неговия хаджилък. В началото кацнахме в Тел Авив и посетихме курорта Нетания, обиколихме от Кесария до Тиберия, а после и Галилейското езеро. Последния път вече влязохме в Йордания, а днес вече сме в Петра

Приятно четене:

Из Светите земи

част четвърта

Петра

Ден 5

 

Как се пише

Правилно е да се пише тайнствен, също и тайнствена, тайнствено, тайнствени. Проверка на правописа при група от съгласни се прави…

 

Как се пише

Това са две различни думи, които се употребяват съобразно значението, вложено в тях. Думата държание означава ’начин на отнасяне с…

 

Пътуване до...

Продължаваме заедно с Влади обиколката на Париж. По пътя спряхме във Виена, после пристигнахме във френската столица. , а предишния път тръгнахме из Париж. Днес, освен Париж с Айфеловата кула, ще отидем на представление в Мулен Руж и ще обиколим из замъците по река Лоара.

Приятно четене:

Представление в Мулен Руж и замъците по Лоара

част четвърта на

Пътуване до Париж

Ден шести от пътуването

24.07. 2016

В неделният ден след закуска тръгваме към 8:00 ч. За днес е ред на Айфеловата кула до върха и след това разходка до Версай – двореца и градините.

 

ФК Куинс парк Глазгоу

 Шокираща загуба от „Стени“ у дома

   от ФК Куинс парк Глазгоу


300w" sizes="(max-width: 566px) 100vw, 566px" />

Неприятна загуба записа „Куинс Парк“ на „Хемпдън“ срещу слабака „Стенхаусмюър“. Това беше и втора поредна с разлика от 3 гола. Проблемите в атака за домакините бяха очевидни в този мач срещу най-слабата защита в Лига 1.

 

Николай Слатински

  Пет години в президентството бяха за мен с преобладаващо негативна равносметка. Независимо от моите усилия (сериозна част от тях са на сайта ми - две книги и една рубрика). Разбира се, не случих на президент, за когото си струваха толкова трудности и битки за вярната от гледна точка на българските интереси и националната ни сигурност (както аз ги разбирах) позиция. Но далеч по-важното е, че такава е конституцията - тя превръща президента в слаба политически фигура, във фигурант, в етикет, в невъзможна да се сбъдне надежда на избирателите.

 

Николай Слатински

  Някoгa, още през 2003 г., бяx нaпиcaл зa президeнтa Пъpвaнoв aнaлиз „B cтpaнaтa нa Бoйкo и Cлaви” – зa oпacноститe пред нaшeтo oбществo и дeмoкpaциятa ни oт тoзи тип „фeнoмeни”, кoитo „пипaт” eлeмeнти oт ниcкoтo и низкoтo y чoвeкa, кoмyникиpaт директнo c плeбca, изпoлзвaт eзик, cъдъpжaщ нe мaлкo aрогaнтност, oпростaчвaщи внyшeния, мaчoвcкa нaxъсеност и рушaт предcтaвитe зa блaгoпpиличиe и възпитaниe, нo гъдeличкaт пpиятнo нeизбити кoмплeкcи и cтaявaни доскоро в пoтуритe нa oбществeнoтo мнeниe въждeлeния.

чети по-нататък

 

Николай Слатински

  За мен е крайно, дори безкрайно тревожно, когато ключово лице в нашата държава превръща лъжата в норма, в практика, в навик, в ежедневие, в политически инструмент, в нещо съвсем естествено, в средство за разправа с опонентите.
  Възможни са само следните варианти:

чети по-нататък

 

Николай Слатински

 Така си ма'а

   от Николай Слатински


  Това, което видях през годините, когато бях във, край, около, зад и под политиката ме убеди, че за мнозинството наши водещи политици практически няма нищо свято в политиката, че те са брутални пердета по отношение на принципите, че са хазартни играчи спрямо националните интереси и алчни сребролюбци в грижата за личното си богатство. Утешавам се, че неспособността ми да бъда като тях ме направи неспособен политик. И все пак, макар и видял в политиката 2 и 200, дори и 20 000, не съм си и представял даже, че ще ни управлява като води народа за носа човек,

чети по-нататък