Skip to content

November 2016

ФК Куинс парк Глазгоу

В 3-ти кръг за Купата на Шотландия „Куинс Парк“ посрещана у дома играещият в Лига 2 състав на „Монтроуз“. Играчите на Макфърсън не срещнаха особени затруднения срещу миналогодишния си съперник в долната дивизия. Мачът се игра през седмицата, поради заетостта на „Хемпдън“ преди това.

 

Първи впечатления от последно прочетеното

 Под прикритие - Харлан Коубън

   от Първи впечатления от последно прочетеното


Криминална загадка и баскетбол? Че какво по-хубаво!:) 

 

Пътуване до...

Продължаваме заедно с Анжело на неговия хаджилък. В началото кацнахме в Тел Авив и посетихме курорта Нетания, обиколихме от Кесария до Тиберия, Галилейското езеро. После влязохме в Йордания и разгледахме Петра. Днес от Аман ще тръгнем към Западния бряг и Палестина, за да видим Мъртво море, Йерихон и Витлеем.

Приятно четене:

Из Светите земи

част шеста

От Аман до Йерихон и Витлеем

Ден 6:

 

C, PHP, VB, .NET

В тази статия ще се запознаем с основните проблеми при качването на файлове чрез уеб форми. Ще покажем проста галерия, в която ще искаме да качваме снимки във формат jpg, png или gif.

Да разгледаме следния пример:

gallery.php:

 
Галерия със снимки


Качете снимка

 

Как се пише

 Как се пише: отвън или от вън?

   от Как се пише


Правилно е да се пише слято – отвън. Понякога ще идвам във съня ти като нечакан и неискан гостенин. Не ме…

 

Как се пише

Правилно е да се пише полуслято – ядрено-магнитен, също и ядрено-магнитна, ядрено-магнитно, ядрено-магнитни. Полуслято се пишат сложните прилагателни имена, чиито…

 

Един завет

petrov 150w, 300w, 768w, 782w" sizes="(max-width: 450px) 100vw, 450px" />

 

Клуб „Един завет“ отново даде принос към традиционната месечна лектория на нашия Съюз. На 28 ноември в Централния военен клуб бе изнесена лекция на тема „България в настоящата геополитическа ситуация“. Лектор бе секретарят на нашия клуб и член на Управителния съвет на Съюза Димитър Петров.

 

Пътуване до...

Продължаваме с пътуването на Иван до Португалия, което започнахме с Блед и Венеция. Днес вече сме между градчетата на Cinque terre и Монако. Приятно четене:

С Голф до Португалия

част втора

Cinque terre, Генуа, Монако

На следващата сутрин трябваше да изминем няколко стотин километра, за да стигнем до района на град Ла Специя, където планирахме да посетим т.нар. „пет земи”. Това са пет градчета, сгушени между скалите и бреговете на Лигурско море, част от национален парк „Cinque terre” и обект под опеката на ЮНЕСКО.

Оставихме колата в град Леванто, откъдето продължихме с влак, тъй като съвсем не бяхме сигурни, дали може да достигнем всички градчета с кола, а и със сигурност паркирането щеше да е кошмар.

 

C, PHP, VB, .NET

 SSLStrip атаки

   от C, PHP, VB, .NET


В редица предишни статии написах как винаги целия трафик трябва да минава през HTTPS с валиден сертификат от trusted authority, разбира се ако искаме да предотвратим MITM атаките. Това най-лесно се постигаше с .htaccess файл със следния код:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

Също така (като по-лош вариант) можехме лесно да го направим и в самия PHP скрипт, като поставим следния код преди стартирането на сесията (т.е. съвсем в началото на скрипта):