Skip to content

January 2017

Недко Иванов

 Tue, 31 Jan 2017 15:59:37 +0200

   от Недко Иванов


хладилникът винаги побеждава телевизора

 

Николай Димитров - nixonixo

 Фотоалбум #92

   от Николай Димитров - nixonixo


Усмивка (Smile), изписана с животни, краси албума на Радослав – подарък за неговото кръщене:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Албумът е двоен формат (събира по две снимки една до друга, размер 9*13 или 10*15 см), с 50 листа за общо 100 снимки.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Пътуване до...

Продължаваме с пътуването на Иван до Португалия, което започнахме с Блед и Венеция, продължихме между градчетата на Cinque terre и Монако, а после – в Марсилия, Каркасон и Андора. Днес вече сме в Барселона и Валенсия.

Приятно четене:

С Голф до Португалия

част четвърта

Барселона и Валенсия

Пристигнахме в покрайнините на Барселона късно вечерта. Престоеше да прекараме целия следващ ден в града. Пределно ясно е, че един ден е малко за град като Барселона, но от друг страна не съм съгласен с твърдения от рода на „за един ден нищо не може да видите”. Като за първо посещение на града решихме да се фокусираме върху по-известните места.

Трябва да призная, че в

 

Как се пише

Формите купà и копà са дублетни и могат да се употребяват в книжовната реч. Препоръчва се употребата на купà. Да…

 

Как се пише

Съществителното име неприязън е от женски род; членувана форма – неприязънта. Подобно на повече от един милион гърци, Каливиотис каза,…

 

Пътуване до...

Днес отново тръгваме на мъжко пътешествие – Радомир ще ни води из непосетената от него досега част от Атон. Приятно четене:

Великата Атонска пустиня

Атон, Гърция

След 2009 г. ходих още три пъти в Света Гора – през м. юни 2012 г., през април 2013 г и през май т.г. Реших да опиша последното си пътуване, защото са настъпили някои промени, а мога и да добавя нещо ново.

 

Как се пише

 Как се пише: ляти или лети?

   от Как се пише


Правилно е да се пише лети. Търся лети джанти за моя фолксваген, но новите са ми малко скъпи. Водолази любители…

 

Милен Петрински

Не знам дали ще има и други публикации, че да се превърне това в рубрика, но ми хареса идеята да си поиграя с флекса в неделя сутрин. И така, искаме на направим заглавка, която има от ляво и от дясно линии до края на блока със съдържание и искаме да го направим с минимален брой елементи. С флексбокс става с точно един елемент. С помощта на двата псевдоелемента ще нарисуваме линиите, а флексбокс ни е нужен, за да подравним нещата. Тайната е в това, че ако флекс контейнера съдържа текст, около него се създава анонимен елемент, който да служи като флекс елемент, и така не ни е необходим допълнителен елемент около текста. Най-добре да ви покажа кода:

HTML:

Флекс в неделя сутрин

CSS: