Skip to content

Юли 2017

Недко Иванов

 Mon, 31 Jul 2017 15:08:26 +0300

   от Недко Иванов


Отчаян съм - имам 5 прави ъгъла в къщи и нито един от тях не е 90°. 

Първо си купих обикновен китайски ъгъл, защото бях убеден, че не може нещо толкова елементарно като правия ъгъл да се обърка.

После си купих някакъв френски прав ъгъл за около 25-30 лв от мосю бриколаж и бях убеден, че след като съм изсипал толкова пари за нещо толкова елементарно, то не може да не е право. Оказа се обаче, че може. Научих се, че може и да е скъпо и пак да е скапано.

После си купих комплект от 3 прави ъгъла с различни големини от Лидл. В стоките на Лидл имам някакво натрупано с годините доверие. Бях убеден, че след като те оказват контрол не може да допуснат неправи прави ъгли. Пак бях горчиво опроверган. 

Най-малкия от трите не беше настройваем въобще, но другите два бяха - имат едно малко винтче с помощта на което, като се развие и може да се настрои правотата на ъгъла. Което в последствие се оказа невъзможно, заради разни контруктивни глупости.

 

Недко Иванов

 Чемшира измира

   от Недко Иванов


В послените години някаква гадна буболечка е нападнала чемширите и чемшироподобните (видях едно с листа подобни на чемшир, но не така заоблени) и яко ги унищожава. Преди година чемшира на един приятел замина (на 20 км от Русе). Тази година цяло Русе е пламнало.

Това е доста жалко защото чемшира е готин храст. 

Пред един блок покрай, който често минавам:

Няколко седмици по-късно кметските служби се задействаха и очистиха района. Отначало се ядосах, че само режат, но не полагат грижи да пръскат, но това, оказа се, е добро нещо да се направи, и то в комплект с изгаряне на поразените храсти. Дано като са ги изнесли да са ги изгорили.

Гадината обича само чемшир, не яде друго:

 

Николай Слатински

  Ние си мислим - 21 век, постмодерно време, уникални технологии, глобализация, всичко е коренно различно.
  Защо "ние"? - аз също си мисля така. Доста наивно, впрочем.
  А всъщност хората са си почти същите. Не само като физиология, но и като психология. Хората се променят много по-бавно от технологиите. И от промените...

чети по-нататък

 

Първи впечатления от последно прочетеното

 Мегре и сянката върху пердето - Жорж Сименон

   от Първи впечатления от последно прочетеното


Още една криминална загадка за Мегре из парижките потайности. След като я довърших, на по-преден план в съзнанието ми останаха да се носят няколко картини. 

 

Пътуване до...

Не съм чел Брулени хълмове (простете – прост съм), но днес ще отидем в къщата на сестрите Бронте, откъде тръгва тази книга. Приятно четене:

 

Пътуване до...

С Георги сме на гости в Америка. Започнахме с Калифорния, а днес пре Орегон ще стигнем Сиатъл във Вашингтон

Приятно четене:

Моето пътуване в Америка

Едно неочаквано приключение

част втора

През Орегон към Сиатъл, Вашингтон

Моята най-голяма авантюра в живота

?

В Сиатъл, от 2012 г. живее Камелия, моя колежка с която работихме в в Актив-К ООД. Де юре и бях работадател, защото бях съдружник, но де факто бяхме прекрасни колеги и работихме заедно по много проекти. Още от България се бяхме разбрали, че ще отида до Сиатъл да се видим и да и погостувам една седмица.

 

Пътуване до...

„Едно от удоволствията, свързани с пътуването, е да посещаваш нови градове и да се срещаш с нови хора“ е казал Чингиз хан, мисъл, с която на нашия сайт просто няма как да не се съгласим </em></p>  </div>

  <div class=

 

Владимир Кабрански

 Седмицата 30 2017

   от Владимир Кабрански


Юли отмина, но още не е прекален горещо. Утрините дори са хладни. И красиви.

 

ElectriClub

Вече е факт: Тесла Модел 3 е тук! Официалното събитие е предавано на живо: https://www.tesla.com/.

 

Един завет

kolev2ahttps://edinzavet.files.wordpress.com/2017/07/kolev2a.jpg?w=86 86w" sizes="(max-width: 173px) 100vw, 173px" />