Skip to content

Category: travelSyndicate content

Пътуване до...

Отдава не бяхме ходили до Румъния – днес ще започнем една няколкодневна обиколка с мотора на Емо. Като за първи ден ще минем пре прохода Трансалпина в Карпатите. Приятно четене:

През Трансалпина

част първа на

Румъния с мотор

Днес докато се ровех из компа си намерих миналогодишния ми пътепис от Румъния, и реших да го споделя. Може пък на някой да му е от полза </p>  </div>

  <div class=

 

Пътуване до...

Зима, а? И искате лято и колело, нали? Днес нарамваме велосипеда на Константин и заедно с него тръгваме да обикаляме Мароко. Като за начало ще приеминем от Танжер до Асила.

Приятно четене:

От Танжер до Асила

част първа на

Из Мароко с велосипед

Въведение

Идеята да пътувам в Мароко е появи в главата ми преди няколко години, след като видях една от снимките на деня на National Geographic…

 

Пътуване до...

 Флоренция – тосканска приказка

   от Пътуване до...


С Екатерина днес ще се разходим из Флоренция. Приятно четене:

Флоренция – тосканска приказка

Порчелино – Флоренция, Тоскана – Италия 385w" sizes="(max-width: 528px) 100vw, 528px" />

 

Пътуване до...

 Пътуване до Тибет, Китай (1):

   от Пътуване до...


С Красен заминаваме за Тибет – спокойно, няма да прекараме седем години там, но въпреки това няма да е само за ден: в първата част ще влезем в Тибет, за да стигнем до езерото Илхун Ла Цо. Внимателно четете, защото накрая ще се изпитваме върху имената на преминатоте градове и планини! </em></p>  </div>

  <div class=

 

Пътуване до...

Започваме фактическата част от пътуване към Грузия с мотора на Владимир. Първият етап беше преходът през Турция, а днес вече сме в Кавказ – към селцето Местия. Приятно четене:

Местия

част втора на

Грузия: човек с мотоциклет

От Сарпи тръгнах към Батуми,

но нямах намерение да оставам там.

 

Пътуване до...

Днес Ирина ще ни води до Сицилия. Приятно четене:

Сицилия

Катания, Таормина, Сиракуза, Ното

Сицилия, Италия 526w" sizes="(max-width: 618px) 100vw, 618px" />

 

Пътуване до...

С Оги днес ще направим сложно посещение на Норвегия – ще учатсваме с него в маратона на Тромсьо, а после ще го придружим до Нордкап с… автобус. Досега не бяхме стигали по подобен начин до най-северната точка на Европа. Приятно четене:

Норвегия: Маратон в Тромсьо и до Нордкап с автобус

Тромсьо и нос Северен, Норвегия

Ранният полет от София за Мюнхен ми се случва за втори път в рамките на една и съща седмица, доста е неприятно, тъй като трябва да се стане рано и да се пътува с такси, но се стига от Центъра до Летището за 15 мин. срещу 15 лева. Но ситуацията на столичното летище в събота не е като спокойствието в понеделник – летището е натоварено, има доста хора и се е оформила чудна опашка. Минавам през чек-ин и оставям багажът с късметлийски килограми – сложих си всичко, което може да ми потрябва, пък да видим.

 

Пътуване до...

 Разбоище и Разбоишкия манастир

   от Пътуване до...


За много години, мили читателки и читатели! Пожелавам Ви здраве, щастие и да сте близо до любимите си хора през Новата 2018 г.
Сефтето за годината ще направим с една идея за раходка из българската част на Западните покрайнини – Василена ще ни заведе до Разбоище, и още отсега се чудя защо трябва да дишате софийски смог, когато можете да се разходите до това селце и неговия Разбоишки манастир.
Приятно четене:
Приятна и лека пътека, специално за един следобед с много нови гледки и без тежки участъци. Вземете кучето, детето и приятели и опитайте нещо различно от поредния ден в парка. И все пак, имайте предвид, че има много отворени участъци, които в топъл ден са доста изморителни. Заредете се с вода, за да изкарате целия маршрут свежи и доволни.