Skip to content

Feed items

Ruse LUG

 Stay tuned…

   от Ruse LUG


…because BGLINUX is coming back to life very soon.

A new project will start on this domain in mid-September 2010. In the meantime do not forget to make a backup copy of your favorite news and information found on this page as the new BGLINUX will no longer look, neither will work the same way.
 
 
 
 
BGLINUX

 

Ruse LUG

Както предполагам сте забелязали в последно време този портал няма особена активност. Проблемът не е, че нямаме какво да ви кажем – ние от Rousse LUG. Проблемът за съжаление е, че от известно време липсва една от най-необходимите съставки на формулата на успеха на организацията – сплотяващата сила на оратора наречен от някои „координатор“.

Последния OpenFest Русе 2009 беше най-силния до сега празник на отворения код, който се е провеждал през годините в Русе. В него участваха от всички по много. Следващото събитие – пролетна конференция 2010 – се получи също много добре при това с бюджет равен на BGN 0,00.

 

Ruse LUG

Напомняме, че утре от 10:00 до 18:00 ще се проведе пролетната конференция на тема « Софтуер с отворен код », организирана от Rousse LUG с щедрото спонсорство на « РУ Ангел Кънчев ».

И този път вратите на зала 101/корпус 2 на « РУ Ангел Кънчев » ще бъдят отворени между 10:00 и 18:00 както за представителите на българския бизнес така и за всеки, който желае да се докосне до необятния свят на софтуерната свобода.

Вход – СВОБОДЕН. Очакваме ви !

 

Ruse LUG

OSSConference е новият формат на пролетните конференции на Rousse LUG на тема « Софтуер с Отворен Код ». Събитието ще се проведе в събота, 8-ми май 2010г.

И този път вратите на зала 101/корпус 2 на « РУ Ангел Кънчев » ще бъдят отворени между 10:00 и 18:00 както за представителите на българския бизнес така и за всеки, който желае да се докосне до необятния свят на софтуерната свобода. Традиционен спонсор на събитието е « РУ Ангел Кънчев », който предостави безвъзмездно залата, в която лекторите ще изнесат своите презентации.

 

Ruse LUG

 На ТРИ !

   от Ruse LUG


Трети Рожден Ден

На 9-ти април 2010г. Rousse LUG – организаторът на няколко събития посветени на софтуера с отворен код, провели се в Русе, навършва ТРИ години.

По случай своята трета годишнина, организираме празнична среща на връх рождения ден на идеята. Споделете вечерта на 9-ти април с нас в ресторант « Радилон » в град Русе. Първата среща на екипа ни се проведе на тази дата и на нея присъстваха едва 6 човека. Надяваме се този път да се съберем поне 7.

Това събитие няма да бъде организирано както предните две. Този път ще импровизираме както го направихме на първата среща : без резервации, без много надежди, шепа ентусиасти, все така споделящи идеята за софтуерната свобода, но с малко повече опит зад гърба си.

Присъствието на всеки от Вас, който се припознава като част от Rousse LUG е препоръчително !

 

Ruse LUG

 Ruse LUG »»» Rousse LUG

   от Ruse LUG


Считано от 10-фев-2010г. Ruse LUG следва да се транслитерира като Rousse LUG.

Промяната в транслитерирането на името на потребителската група не е в крак с официалното транслитериране на името на града.

На английски език думата [ruse] е съществително име, което има следните значения – [хитрост, уловка, подвеждане]. Странно е как в случай, че с годините се е утвърдило изписването на името на града като Rousse беше позволено легализирането на подобна промяна, която дискредитира жителите на град Русе пред англо-говорящите нации. Обидно ще бъде да продължим да изписваме името на потребителската група по този начин.

Поради тази причина се налага настоящата промяна на името, която няма да се отрази по никакъв начин върху качеството на инициативите на групата.

Промените върху името ще бъдат отразени и върху всички препратки в портала.

 

Ruse LUG

Тридесет и шеста среща на Rousse LUGПРОМЯНА: Поради неприятното време и лошото състояние на пътищата в град Русе, датата на срещата се променя на 20-ти февруари 2010г.

Тридесет и шеста среща на Rousse LUG ще се проведе събота – 20-ти февруари 2010 г. от 18:00 часа в ресторант “Фемили” (жк. „Възраждане“, бл. ДАВ-1).

На тази среща Rousse LUG ще разгледа предложенията, които са получени по електронната поща във връзка с публикувания зов за лектори на OSSConference 2010. Получените до момента предложения ще бъдат разпратени по електронната поща на всеки един от членовете на Rousse LUG.

 

Ruse LUG

На 9-яну-2010г. се проведе тридесет и петата среща на Rousse LUG. По време на срещата бяха направени някои промени по организацията на Rousse LUG.

 

Ruse LUG

Rousse LUG търси лектори за предстоящата пролетна конференция на софтуера с отворен код «OSSConference», която ще се проведе в края на месец април в град Русе.

Очакваме Вашите предложения за лекции на тема Софтуер с Отворен Код на електронната поща на Rousse LUG: hostmaster@bglinux.org.

Краен срок на предложенията ви: 28-фев-2010г.

 

Ruse LUG

Както може би вече знаете, този вторник – 22-12-2009г. на първо четене в Народното Събрание на Република България бяха приети предложените промени в ЗЕС, които в нарушения на Конституцията осигуряват право на МВР за достъп до терминал, посредством който ще може да бъде проверявана в реално време информация за вашата активност в Интернет. Същевременно се предвиждат СИМВОЛИЧНИ наказания за неправомерно ползване на въпросния терминал от служителите на реда, които ще имат достъп до него. Според информация споделена по национална медия – това ще бъдат служителите на ДОТИ.

Тази информация ще включва: