Skip to content

Feed items

Красимир Стоев

 Robert Fripp

   от Красимир Стоев


Благодарение на Крис Енчев чух звуците на Rober Fripp. Твърде егоистично би било да не ги споделя, а да ги пазя в тайна.

Благодаря, Крис!

 

Красимир Стоев

 David Gilmour – On an island

   от Красимир Стоев


Твърде много имена. David Gilmour, Richard Wright, David Crosby, Graham Nash…

 

Красимир Стоев

 The wall

   от Красимир Стоев


the wall

Вчера се навършиха 30 години от пускането на един епохален албум. “Стената”, само като заглавие, говори достатъчно. Почти няма нужда да се говори много. Всъщност, няма нужда да се говори изобщо. Стената (особено от 13.09.2009) за мен означава нещо повече. Нещо, което е и много лично. Пропуснахме празненството, но все пак, то ще се състои. Ще се разбере малко по-натам във времето.

Запазва се идеята за Стената и блога. В много сериозен смисъл.

Също така…не, това ще бъде в друга публикация.

 

Красимир Стоев

 floyd dose

   от Красимир Стоев


През Юли, David Gilmour, Chrissie Hynde и Bob Geldof записаха кавър на Graham Nash – Chicago (change the world). Песента може да бъде свалена от: http://www.londontv.net/freegarymckinnon.html срещу символично дарение. На сайта е качена и “презентация” на песента. Кратка, но все нещо.

Съвсем скоро се появи и официално видео към песента. Може да го видите, веднага щом посетите http://www.davidgilmour.com/index.htm — официален сайт на Дейвид Гилмор.

Разбира се, спомням си, че 25-ти Май в Интернет плъзнаха слухове, че Гилмор тръгва на турне, че ще издава нов албум и тъй нататък. До момента, такива изгледи няма. Друга теория, която се развива — издаването на албум през 2010. Точно през 2010, защото и Гилмор е фен на Артър Кларк? Защото идва апокалипсис? Не се знае, но това не е от особено значение.

 

Красимир Стоев

 Acoustic Mind – Звезден блус

   от Красимир Стоев


Не знам дали точно сега му е времето, дали е подходящо и дали изобщо да го правя. Честно казано, не ми пука.

Блусът е записан. Записан и готов за употреба. Под употреба — да се потребява съгласно CreativeCommons Attribution лицензът.

Сваляне: Acoustic Mind – Звезден блус

Това е. Не, не е студио, а и няма как да бъде. Ако някой ден стигне до студио, ще е още по-чист звука, но за толкова техника (т.е. домашна) — толкова.

Така е то.

Ако на някой му харесва — да каже нещо положително. Ако на някой не му харесва — да плюе.

 

Красимир Стоев

 Acoustic Mind – Звезден блус

   от Красимир Стоев


acousticmind

Някои хора вече знаят и са чували, други знаят, но не са чували…но е готов суровият вариант на Звезден блус, което се явява и първото сериозно нещо, което правим с Любо. Тъй като все още има леки спорове, а и самото парче е записано в домашно студио — все още е във вариант демо.

Този звезден блус може да си го свалите като натиснете тук.

 

Красимир Стоев

 Jazz, smooth jazz

   от Красимир Стоев


Преди време споделих личното си откритие, че джаз музиката ми харесва. Съвсем наскоро попаднах на една интересна колекция от джаз музика, която искам да споделя полека-лека.

Още съм невеж в джаз музиката и не знам колко вида джаз има, но знам кой джаз ми харесва. Да, отново ще кажа, че това е smooth jazz-а. Не мога да дефинирам защо ми харесва точно smooth джаз, но мога да споделя няколко инструментала, които си заслужават слушането. За това ред по ред.

 

Красимир Стоев

 A Deo et Reges

   от Красимир Стоев


heaven-hell-the-devil-you-know-2009

54 минути седя и се чудя какво точно да напиша…а това рядко ми се случва. Особено за музика. Да, сещате се сигурно — новият албум на Heaven and hell. Добре, ще се опитам да го опиша така, както го усетих на първо слушане.

Това е албум на Богът на вокалите (Dio) и Кралете на китарата, баса и барабаните. Нито слаба секунда. Heaven and hell…какво може да се каже. На фона на политическите теми, този албум ми дойде като мед за душата. Силно го препоръчвам на всички, които са готови да поемат по-тежка музика!

 

Красимир Стоев

 Понеделник вечер

   от Красимир Стоев


На много хора съм казвал колко ценя спокойствието и какво бих дал за да съм спокоен. Е, по странно стечение на обстоятелствата — предпочитам да съм спокоен, но да се върти тиха музика в слушалките. Понеделник вечер е вечер за отпускане, особено след първия работен ден. Ето моите музикални предложения за отпускане в понеделник вечер:

Bob Seger – Turn the page [текст]

David Gilmour – On an island [текст]

B.B. King – Key to the Highway [текст]

 

Красимир Стоев

 Музикална сряда

   от Красимир Стоев


Днес е ден, който започна с музика. Поради лошото време не успях да слушам чисто StarFM между 8:00 и 10:30, за това компенсирах. В този ден, тази музикална сряда имаше няколко песни, които е повече от задължително да споделя.

Gun – The only one
Def Leppard – From the inside
L.A. Guns – Crystal eyes

В този леко снежен ден…това са някои от песните, които считам за подходящи.

Приятно слушане ;)