Skip to content
Ruse LUG

 Прекъснат за неопределено време

   от Ruse LUG


Както предполагам сте забелязали в последно време този портал няма особена активност. Проблемът не е, че нямаме какво да ви кажем – ние от Rousse LUG. Проблемът за съжаление е, че от известно време липсва една от най-необходимите съставки на формулата на успеха на организацията – сплотяващата сила на оратора наречен от някои „координатор“.

Последния OpenFest Русе 2009 беше най-силния до сега празник на отворения код, който се е провеждал през годините в Русе. В него участваха от всички по много. Следващото събитие – пролетна конференция 2010 – се получи също много добре при това с бюджет равен на BGN 0,00.

По никакъв начин не подценявам отделеното време на колегите от организацията през годините, разбира се не мога да подценя и времето, което аз отделях. За съжаление в последните месеци поради някои лични причини реших да пренасоча личните си приоритети в други посоки. Не е тайна, че отдавна не съм се виждал с почти никой от екипа. Така трудно може да бъде поддържан проект, който изисква чести срещи на живо и време за реализацията и подготвяне на стратегии за провеждане на OpenFest.

За това замразявам за неопределено време bglinux.org и OFROUSSE.net докато не се намери лице, което има желанието и времето да продължи моя път. В този портал има регистрирани и други редактори, които могат самосиндикално да отпуснат бутона пауза на проекта. Ако имат нужда от администраторски достъп до двата уеб сайта – мога да им го осигуря. Домейнът ще продължи да съществува дори и да не се намерят ентусиасти – бъдещи координатори.

С уважение и пожелания за успехи,

Красимир Панайотов – бивш координатор и главен администратор на Българския портал за Linux и софтуер с отворен код