Skip to content
Недко Иванов

 Thu, 20 Apr 2017 17:58:59 +0300

   от Недко Иванов


вчера се опитах да подкарам юниттестване във виндовс докер.

за целта съм си харесал следната архитектура - във виндовс докерче - дженкинс в комплект с билдтулса на М$

дженкинса ще дърпа от гита последното комитнато и ще насъсква мсбилда да го овършее, след което ще подкарва нюнита и накрая ще анализира нюнит резултата и ще ми го показва по културен начин.

не тръгна.

упорито ми грешеше с грешка още при командата FROM.

при което стана ясно, че виндовса ми не се ъпдейтва, защото стоеше на версия 1506, която от времето на инсталирането му. а докера упорито настояваше, че за hyperv му трябва виндовс 1607.

огледах проблема, оказа се че нямам ъпдейтване защото съм спрял виндовския файъруол?! както и да е, пуснах файъруола и ъпдейтите започнаха нескончаемия цикъл на сваляне, инсталиране и рестартиране. оставих го да цикли в този порочен кръг - опитваше се да навакса с нещо, което не е правило от почти година. бая работа. кде. оставих го да цикли, а на сутринта имах неработеща система. иис-то ми се беше оакало. отново кде, и стария метод да махнем иис-то и да го сложим сработи като слънце. само че ми отне няколко часа.

сега се чудя, да се захващам ли пак с докера и кантинюъс тестването. изглежда ми като бая играчка, а май нямам никакво време за подобни удоволствия, пък и какво ли ще изскочи тоя път.