Skip to content
Пътуване до...

 Молде – Тиседал, Норвегия (15 част на През Източна Европа с джип)

   от Пътуване до...


Продължаваме пътуване с джипа на Георги към нос Северен в Норвегия и назад. Започнахме с преминаването на Трансфагарашан в Румъния, спряхме в Музея на авиацията в Кошице, през Полша пристигнахме в Рига, а после и в Талин, Естония и Хелзинки. От Хелзинки стигнахме Куусамо, влязохме в Русия и пристигахме в Мурманск, разгледахме Мурманск, разходихме се край езерото Ловозеро и бяхме в мъжка компания на чист въздух, след което стигнахме крайната цел на нашето пътуване – Нордкап или нос Северен в Норвегия.

След което тръгнахме обратно на юг, за да стигнем Нарвик, Мушьоен и Молде. Днес от Молде ще тръгнем по Атлантическия път към Тролстинген и Тиседал в Норвегия.

Приятно четене:

Молде – Атлантически път – Тролстинген – Тиседал

Норвегия

част четиринайсета на

През Източна Европа с джип

ДЕН 13

Молде-Атлантик роуд-Тролстинген-Тиседал (дано покаже коректно картата – понякога гугъл мапс прави корекции при ремонт на пътя или при затваряне на някои пътища през зимата)

Карта Молде-Атлантик роуд-Тролстинген-Тиседал (Норвегия) 768w, 951w" sizes="(max-width: 680px) 100vw, 680px" />

Карта Молде-Атлантик роуд-Тролстинген-Тиседал )

Понякога картата не се показва коректно, защото проходът Тролстинген (точно под Ондалснес) е затворен зимата и съответно софтуера не позволява да направи маршрут през прохода.

Сутринта станахме рано, защото трябваше да преместя колата от улицата преди определения час. Преместих я пред хотела (бе се освободило едно място)
Хапнахме. В ресторанта ме учуди, че доста народ пътуваше с доста деца – в ресторанта се изсипаха няколко семейства с по 3 – 4 деца всяко. Браво на тях.

Направихме пресортиране на багажа (т.е. измъкване на целия багаж, прибиране на дебелите пуловери и якета и изкарване на по-леки облекла и обувки), защото температурите вече не бяха 2 – 5ºС, а се покачиха до 1215ºС, и надолу щеше да става все по-топло.
Натоварихме обратно всичко и потеглихме. В GPS бях забил

Атлантик роуд

Времето – ами дъжделиво. Не трябва да се отпускаме </p>  </div>

  <div class=