Skip to content
Николай Слатински

 Очаквах много повече – очевидно напразно

   от Николай Слатински


  В самото навечерие на Българското Европредседателство, като всеки, искрено вълнуващ се и притесняващ се за държавата си разумен човек, аз очаквах много повече, много много повече от лекцията на премиера пред студентската аудитория….
  Разбира се, не всеки може да произнесе Фултънова реч, но млада студентска България заслужаваше да чуе от първа ръка програмна лекция със стратегическите приоритети на страната ни преди 1 януари 2018 г. Защото Европредседателството не е безкраен празник, а изключително сложна, пълна с подводни и препъни камъни мисия в безпримерно труден и драматичен момент за ЕС..
  Екипът, подготвил с експертиза днешното събитие би могъл да вдигне билото доста по-високо, подобни мероприятия не бива да се подценяват и недооценяват.
  Ние имаме такава кадърна младеж в университетите, че аз, например, мога да посоча по един асистент, докторант, магистър и студент, които да подготвят сериозен и визионерски текст, който ако не да смае България, Балканите, Европа и света заедно и поотделно, то поне да е на нивото на отговорността, поста, задачите и интелекта на нашата държава. За да се знае, че сме готови за това, което ни предстои и си даваме сметка, че то е исторически шанс да надскочим ръста си. Или поне да се прострем според чергата си.

чети по-нататък