Skip to content
Пътуване до...

 Дрезден и Прага (18 част на През Източна Европа с джип)

   от Пътуване до...


Продължаваме пътуване с джипа на Георги към нос Северен в Норвегия и назад. Започнахме с преминаването на Трансфагарашан в Румъния, спряхме в Музея на авиацията в Кошице, през Полша пристигнахме в Рига, а после и в Талин, Естония и Хелзинки. От Хелзинки стигнахме Куусамо, влязохме в Русия и пристигахме в Мурманск, разгледахме Мурманск, разходихме се край езерото Ловозеро и бяхме в мъжка компания на чист въздух, след което стигнахме крайната цел на нашето пътуване – Нордкап или нос Северен в Норвегия.

След което тръгнахме обратно на юг, за да стигнем Нарвик, Мушьоен и Молде , след което от Молде тръгнахме по Атлантическия път към Тролстинген и Тиседал в Норвегия, от Тиседал – до Гьотеборг в Швеция. За последно минахме през Малмьо и Копенхаген и се озовахме в Хамбург. Днес ще напуснем Хамбург, ще спрем в Дрезден, за да стигнем в Прага.

Приятно четене:

Дрезден и Прага

част осемнайсета на

През Източна Европа с джип

ДЕН 17

Хамбург - Дрезден - Прага, карта 768w, 927w" sizes="(max-width: 680px) 100vw, 680px" />

Хамбург – Дрезден – Прага

Сутринта гледам през прозореца – дъждец (не може да бъде)

Обаче се оказа, че хотела граничи с хиподрум (вечерта кой да му направи впечатление, въпреки, че отново бе светло). И то явно някакъв голям хиподрум:

Хиподрум – Хамбург, Германия 768w, 1024w" sizes="(max-width: 680px) 100vw, 680px" /> Хиподрум – Хамбург, Германия 768w, 1024w" sizes="(max-width: 680px) 100vw, 680px" /> Хиподрум – Хамбург, Германия 768w, 1024w" sizes="(max-width: 680px) 100vw, 680px" />

Събрахме багажа, натоварихме се в колата

За нула време излязохме от Хамбург и хванахме магистралата. Ограничението отпадна и темпото се вдигна на 180 – 200 км/ч там, където това бе възможно. А не бе възможно на доста места, защото правиха ремонти

След час някъде спрях да заредя, че не бях зареждал от Гьотеборг, а магистралите ‘лапаха’ нафтата бързичко…
Учуди ме, че на бензиностанцията ESSO пишеше, че биокомпонента е 7% (ако не съм объркал нещо с моя немски </p>  </div>

  <div class=